Diş beyazlatma yaptırırken bunlara dikkat!
Hastalar tarafından ucuz olduğu için piyasada satılan diş beyazlatıcı ürünlerin dişlerde kalıcı hasarlara neden olduğu açıklandı.
Dt. Recep EÅŸkar, diÅŸ beyazlatma iÅŸleminin mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiÄŸinin altını çizdi.
DiÅŸlerin yapısındaki renklenmelerin veya koyu renkli diÅŸlerin daha estetik bir görüntü vermek amacıyla beyazlatılması iÅŸleminin ‘Bleaching’ olarak adlandırıldığını ve daimi diÅŸlerin ağız içinde konumlanmasıyla birlikte (genellikle 12-13 yaÅŸ) her yaÅŸtan hastaya uygulanabilir bir yöntem olduÄŸunu söyleyen Dt. Recep EÅžKAR; beyazlatma iÅŸlemi isteniyorsa aşınma-kırık-çatlak ve çürük olan diÅŸlerin mutlaka tedavi edildikten sonra ‘Bleaching’ yapılması gerektiÄŸinin altını çizdi.
Antibiyotik kullanımına baÄŸlı olan renkleÅŸmelerde, beyazlatma iÅŸleminin etkisinin sınırlı olduÄŸunu ifade eden Dt. Recep EÅŸkar; “Bu gibi durumlarda iÅŸlem 2-3 seans sürdürülebilir. Beyazlatma iÅŸlemi bittikten sonra, diÅŸlerin tekrar eski haline dönmemesi için 1 hafta boyunca sigara, çay ve renkli içecekler tüketilmemeli. Bunlara dikkat edilirse ve sonrasında da azaltmaya gidilirse beyazlatma iÅŸlemi 2-3 yıl kalıcılık saÄŸlayacaktır” diye konuÅŸtu.
Beyazlatma iÅŸleminde "hidrojen peroksit"in kullanıldığını bu maddenin hekim kontrolünde, belirli dozlarda yapıldığında beyazlatma iÅŸleminin bir zararı olmadığını söyleyen Hospitadent'ten Dt. Recep EÅŸkar; “Kullanılan ürünün içeriÄŸi ve dozunun ayarlanması çok önemli olduÄŸundan dolayı beyazlatma iÅŸleminin kesinlikle hekim kontrolü ve gözetiminde yapılması gerekir. Ancak hekim kontrolünde olmayan, eczaneden alınan ürünlerle bilinçsizce yapılan beyazlatmalar diÅŸlerde kalıcı zararlara (diÅŸ çekilmeleri, kalıcı diÅŸ hassasiyetleri, diÅŸin dış yüzeyinin bozulması ve mine çatlakları gibi) neden olabilir” dedi.
Beyaz diÅŸler için ipuçları:
Kalsiyumun diÅŸlere faydası yıllardır bilinen bir gerçek. Yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yemenin diÅŸ minerallerini güçlendirdiÄŸini ortaya koyan araÅŸtırmalar var. Peynirden hoÅŸlanmıyorsanız bir miktar süt ve yoÄŸurt da yemeklerden sonra tercih edebilirsiniz.
Elma, havuç, ayva gibi sert meyveleri doÄŸramadan, kabuÄŸuyla yiyin. Bu sert meyveler doÄŸal diÅŸ fırçası gibidir. DiÅŸe hiçbir zarar vermeden beyazlamasına yardımcı olur.
Kullanmanız gerekenler kadar kullanmamanız gerekenler de önemli. Limon ve sirkenin diÅŸleri beyazlatmada kullanılması son derece yanlış. Asitli olduklarından ikisi de diÅŸlere büyük zarar verebilir.
Halk arasında yaygın olarak bilinen bir diş temizleyicisi: Karbonat. Uzun vadede ideal diş beyazlatıcısı olmasa da kısa vadeli olarak tercih edilebilecek bir beyazlatıcıdır.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.