Mersin'in Mut ilçesinde geçen yıl turfanda eriğin kilosu 1,5 ila 3 TL'den satılırken, bu yıl ise 5 ila 12 TL'den ve kayısı çağlası da 2,5 ila 3 TL'den alıcı buluyor.
Mersin'in Mut ilçesinde verim ve kalitesi artan turfanda eriÄŸin kilosu 5 ila 12 TL arasında deÄŸiÅŸirken, kayısı çaÄŸlası da 2,5 ila 3 TL'den alıcı buluyor.Ä°lçe genelinde yaklaşık 15 bin dönüm araziden 40 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Mut Belediye Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Ali Acar, "Bu yıl fiyatlar çok iyi. Kaliteli erik üreten üreticimiz emeÄŸinin karşılığını alıyor. Sezonun bu ÅŸekilde tamamlanması halinde erik ve kayısı çaÄŸlası üreticisini sevindirecek" dedi.Acar, geçen yıl turfanda eriÄŸin kilosunu 1,5 ila 3 TL'den sattıklarını, bu yıl ise 5 ila 12 TL'den ve kayısı çaÄŸlasının da 2,5 ila 3 TL'den alıcı bulduÄŸunu belirterek, halden günlük Ankara, Ä°zmir, Ä°stanbul ve Mersin illerindeki marketlere toplam 250 ila 300 ton arasında erik gönderdiklerini kaydetti.Komisyoncu tüccar Ramazan Altın, “erik ve kayısı çaÄŸlası fiyatlarının iyi olması Kayısı fiyatlarına yansır buda demektir ki bu yıl kayısı fiyatları da üreticinin yüzünü güldürecek” dedi.Fiyatlardan memnun olan üreticiler, "Bu yıl kalite erik ve kayısı çaÄŸlası üretiminin meyvesini fazlasıyla almaktayız. Ä°nÅŸallah bu yıl bereketli bir yıl olacak " dediler.Kaynak: Ä°HA
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.