Konya'nın en meşhur yemeklerinden biri olan etli ekmek, dışarıdan gelen turistlerinde beğenisini kazanıyor. 25 yıllık etli ekmek ustası, palabıyık amca olarak tanınan Büyük Palılar Etli Ekmek salonunun ustası Bahattin Korkmaz Konya Postası Gazetesine lezzet sırlarını açıkladı
“ETLİ EKMEKLERİM SEVGİMLE LEZZETLENİYOR” 25 yıllık tecrübesi olduğunu belirten etli ekmek ustası Korkmaz,“Ben 25 yıldır etli ekmek yapıyorum, bu işe yıllarımı verdim. Mesleğimi çok seviyorum. Mesleğime duyduğum bu sevgi yaptığım etli ekmeklere de yansıyor ve etli ekmeklerim sevgimle daha da lezzetleniyor. Çevrede ki esnaf ne zaman acıksa gelir bizden etli ekmek yer ama kapımız herkese açık isteyen herkes gelip burada etli ekmek yiyebilir. Ailelerinde rahatça gelebileceği huzurlu bir ortam” ifadelerini kullandı. “KONYADA Kİ LEZZETİ BAŞKA YERDE BULAMAZSINIZ” Diğer şehirlerde ki etli ekmeğin Konya’da ki lezzeti vermeyeceğinin altını çizen Bahattin Korkmaz,“Etli ekmek Konya’nın en meşhur yemeklerinden biri. Etli ekmeğin pide ile karıştırılmaması ve pide olarak adlandırılmaması gerekir çünkü pideden çok farklı bir yiyecek türü. Konya'da etli ekmekten alınan tadı başka bir yerde almakta pek mümkün değil. Konya’da ki etli ekmeğin lezzet sırlarından birisi ise etli ekmek yapımında,esmer unun kullanılması. Kısaca Konya’dan yolu geçen herkes burada etli ekmek yemeli” şeklinde konuştu. LEZZETLİ ETLİ EKMEĞİN SIRRI Lezzetli bir etli ekmeğin sırlarını okurlarımla paylaşan Korkmaz, “Etin maksimum, en küçük şekilde elde kuşbaşı doğranması etli ekmeğe daha da lezzet katmaktadır. Koyun eti kıyma makinesinde çekilerek de yapılabilir. Soğan, domates ve biber bıçak ile ince bir şekilde doğranır. Kıyma ile hazırlanan karışım iyice karıştırılır. Hazırlanan etli ekmek içeriği odun fırınına götürülür. Elimiz ile uzunlamasına açtığımız hamura bu karışımdan bir avuç kadar koyar ve hamurun üzerine yayarız. Hamuru, ideal uzunluk olan 90 cm kadar elimizle sündürürüz. Fırın küreğinin üzerine hamurumuzu koyup, fırına sürürüz. Bir süre piştikten sonra, pişmeyen yönü çeviririz. Pişme işlemi bitince fırından çıkarırız. Bıçak yardımıyla dilimlere ayırarak servisimizi yaparız” dedi. (Ayşegül İLİSULU)
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.