Ferrero Fındık Ödülü Yarışması’nın kazananları belli oldu
Fındık sektöründe araştırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileştirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması’nın 150 bin Euro değerindeki ilk ödülünü kazanan belli oldu.
Fındık sektöründe araÅŸtırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileÅŸtirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması’nın 150 bin Euro deÄŸerindeki ilk ödülünü EXPO Milano 2015'te “Dünyadaki en önemli üretim alanları için yeni teknolojiler içeren geliÅŸmiÅŸ fındık üretimi” projesiyle Åžili’den Instituto de Investigaciones Agropecuarias, INIA Carillanca kazandı.
Fındık sektöründe araÅŸtırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileÅŸtirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması’nın kazananları EXPO Milano 2015'te belli oldu. Bu ödülün verilmesi, Genel Müdür Lucio Gomiero tarafından açıklandığı üzere Ä°novasyon, en iyi tarım uygulamaları ve çevresel sürdürülebilirlik konularında kendini mihenk taşı olarak sunarak dünya çapında fındık sektörünü geliÅŸtirmeyi amaçlayan Ferrero Hazelnut Company tarafından baÅŸlatıldı.
“Bu giriÅŸimden çok memnunuz," diyen Soremartec Teknik Bilimsel Direktörü Mauro Fontana, “Çünkü bu giriÅŸim fındık yetiÅŸtiriciliÄŸinde geliÅŸme, inovasyon, sürdürülebilirlik ve yeni stratejiler ile ilgili projelerini sunan birçok üniversite mezunu ve araÅŸtırmacı, kar amacı gütmeyen araÅŸtırma ve eÄŸitim kurumunun küresel ölçekte katılımını saÄŸlamıştır” ifadelerini kullandı.
150 bin Euro deÄŸerindeki ilk ödüle, “Dünyadaki en önemli üretim alanları için yeni teknolojiler içeren geliÅŸmiÅŸ fındık üretimi” projesiyle Instituto de Investigaciones Agropecuarias, INIA Carillanca Åžili layık görüldü. Ä°kinci ödül, “Daha verimli ve sürdürülebilir fındık yetiÅŸtiriciliÄŸi için yeni yetiÅŸtirme sistemi” projesiyle Perugia Üniversitesi'ne (Ä°talya) verildi. Üçüncü sırada ise, “Yenilikçi hasat teknolojisi ve bitki materyali ile modern bir fındık sektörü geliÅŸtirme” projesiyle Torino Üniversitesi (Ä°talya) Tarım Bilimleri, Ormancılık ve Gıda Bölümü (DISAFA) ve Palermo Üniversitesi (Ä°talya) Tarım Bilimleri, Ormancılık ve Gıda Bölümü (SAF) ile iÅŸbirliÄŸi içindeki Institut de Recerca i Tecnologias Agroalimentàries, Torre Marimon, Caldes de Montbui (Ä°spanya) yer aldı. Ä°kinci ve üçüncü sırada yer alanlar 5 bin Euro deÄŸerinde ödül kazandı.
Ä°ki özel mansiyon, “Daha fazla fındık: fındığın sürdürülebilir ekonomik geliÅŸimini arttırmak için inovasyon ve gelenekleri birleÅŸtirme” projesiyle ENEA Cassacia'ya ve “Fındık zincirinde mikrobiyom eÅŸleme ve fındık kalitesi için metagenomik ve tahribatsız sensör: metasensnut” projesiyle Università della Tuscia'ya verildi.Proje baÅŸvuruları, inovasyon, sürdürülebilirlik, aktarılabilirlik ve zaman açısından uygulanabilirlik konularını ödüllendiren bir dizi kritere uygun olarak Piacenza'daki l'Università Cattolica del Sacro Cuore'de kurulan ve Tarım, Gıda ve Çevre Bilimi Fakültesi Dekanı Profesör Lorenzo Morelli tarafından koordine edilen harici, bağımsız bir bilim kurulu tarafından alındı, deÄŸerlendirildi ve karara baÄŸlandı. EtkinliÄŸe katılım saÄŸlayanlar arasında Thomas Molnar, Jean-Luc Reigne, Marco Scortichini ve Ximena Rueda gibi uluslararası sektör uzmanları yer aldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.