FETÖ'nün üniversitede kadrolaşma yöntemleri iddianamede
FETÖ'nün Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün kadrolaşma için uyguladığı farklı yöntemlere dikkat çekilerek, kurban parası vermeyen öğrencilerin tez sürelerinin uzatıldığı öne sürüldü
Denizli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruÅŸturma kapsamında 73'ü tutuklu 115 sanık hakkında hazırlanan ve Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkındaki suçlamalar ve tanık ifadeleri yer aldı.
Sanıklara isnat edilen suçlamaların delilleriyle anlatıldığı iddianamede, örgütün üniversitede kadroları ele geçirmek için uyguladığı yöntemlere dikkat çekildi.
FETÖ kendisiyle hareket etmeyen kiÅŸileri üniversiteden uzaklaÅŸtırmışÖrgütün, kendisiyle birlikte hareket etmeyen kiÅŸileri önce görevlerinden sonra da üniversiteden uzaklaÅŸtırdığının belirtildiÄŸi iddianamede, üniversitede hizmet veren ve kadro bekleyen kiÅŸiler yerine dışarıdan alım yapılan kiÅŸilerin hızla yükselmesinin saÄŸlandığı kaydedildi.
Tutuklu sanık eski Tıp Fakültesi Dekanı Ali Keskin'in, yabancı dil sınavını geçemeyen bir tıp öÄŸrencisinin geçirilmesi için dönemin yabancı diller sorumlusu E.M'ye baskı yaptığı, bu kiÅŸinin kabul etmemesi üzerine görevinden alındığının belirtildiÄŸi iddianamede, davanın tutuksuz sanıklarından eski rektör Hüseyin BaÄŸcı'nın bu göreve atanmasının hemen ardından örgütün belirlediÄŸi iki ismin rektör yardımcısı ve genel sekreter olarak atandığına iÅŸaret edildi.
PAÜ'nün FETÖ ile iltisaklı üniversitelerle olan iliÅŸkileri de iddianamede yer aldı. Ä°ddianamede, tutuklu sanık Hasan Kaplan'ın rektörü olduÄŸu Arnavutluk'taki bir üniversiteden PAÜ'ye kadro geçiÅŸleri yapıldığı, son olarak Kaplan'ın da rektör yardımcısı göreviyle bu üniversiteye geçtiÄŸinin görüldüÄŸü ifade edildi.
FETÖ üyeleri soruÅŸturmacı olarak görevlendirilmiÅŸÄ°ddianamede, tutuklu sanıklardan Osman Kulak'ın PAÜ'deki örgütün ilk yapılanmasına dahil olduÄŸu öne sürülerek, "Kulak, Hüseyin BaÄŸcı rektör seçildikten sonra 2012 yılında TÜBÄ°TAK'ta görevlendirilmiÅŸ, bu süre içinde de örgütsel faaliyetlerde bulunmuÅŸtur. Bu nedenle hakkında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca kamu davası açılmış, 17-25 Aralık 2013 kalkışmasından sonra TÜBÄ°TAK'taki görevinden el çektirilmiÅŸ, daha sonra PAÜ'ye dönerek bölüm baÅŸkanı olarak görevine devam etmiÅŸtir." denildi.
Tutuklu sanık Günfer Turgut'un da Tıp Fakültesi dekan yardımcılığı görevi sırasında örgüte yönelik soruÅŸturmalarda devreye girerek yine örgüt tarafından belirlenen isimleri soruÅŸturmacı olarak görevlendirdiÄŸi, bu yolla soruÅŸturmaların kapatıldığı iddia edildi.
Bağış yapmayanın tez süresinin uzatıldığı iddiasıTutuklu sanıklardan eski Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı BaÅŸkanı Mustafa Serinken hakkında açılan soruÅŸturmanın da bu yolla kapatıldığına deÄŸinilen iddianamede, Serinken hakkındaki iddialar arasında, kurban parası isteme, kurban parası vermeyenlerin tez süresini uzatma, kendi örgütlerinden olmayan kiÅŸilerin projelerini engelleme gibi suçlamalar yer aldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.