"Gaziantep gastronomide cazip turizm destinasyonu"
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, "Arapların turizm ve tatil tercihlerinde gastronomi önemli bir yer tutar. Gaziantep o yüzden özellikle Araplar için fevkalade cazip bir turizm destinasyon mekanıdır." dedi
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin, dört bir yanıyla turizmde parlayan bir yıldız olarak dikkati çektiÄŸini söyledi.
Türkiye'nin bu alandaki adaylığını her geçen gün daha güçlü sesle duyurduÄŸunu ifade eden Bakan Avcı, artık sadece deniz, güneÅŸ ve kum üzerinden turizm yapan bir ülke olmadıklarını dile getirdi.
Avcı, gastronominin de bu anlamda önemli turizm kalemlerinden biri olduÄŸuna iÅŸaret ederek, Gaziantep'in de gastronomi turizminde Türkiye'nin en güçlü kentlerinin başında geldiÄŸini kaydetti.
Gaziantep'te 500'ün üzerinde kazan yemeÄŸi olduÄŸunu vurgulayan Nabi Avcı, "Dünyanın hangi ülkesinde 500'den fazla yemek bulabilirsiniz? 500'den fazla yemekle övünen Gaziantep'ten baÅŸka bir dünya ÅŸehri yok." diye konuÅŸtu.
Kentin yeme içme kültüründen doÄŸan çok güçlü bir turizm hamlesi yapabilecek kapasitede olduÄŸunu aktaran Avcı, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Gaziantep'in bu deÄŸeri, bugünden sabaha doÄŸmuÅŸ deÄŸil. Binlerce yıllık çok farklı kavimlerin zenginliÄŸinden oluÅŸan olaÄŸanüstü bir mutfak var Gaziantep'te. Bence Gaziantep, sadece bu özelliÄŸiyle yola çıksa bile tüm OrtadoÄŸu'yu sallamaya yeter. Arapların turizm ve tatil tercihlerinde gastronomi önemli bir yer tutar. Gaziantep o yüzden özellikle Araplar için fevkalade cazip bir turizm destinasyon mekanıdır."
Gaziantep'in insan yapısıyla da turistlerin rahat edebileceÄŸi bir özelliÄŸe sahip olduÄŸunu belirten Bakan Avcı, kentin her geçen gün turizm pastasından daha fazla pay alacağına inandığını da sözlerine ekledi.
"Topraktan ne çıkıyorsa, kazanımızda da o var"Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin ise 500'den fazla yemek çeÅŸidinin olduÄŸu kentte, topraktan çıkan her ürünle yemek yapılabildiÄŸine iÅŸaret etti.
Kentteki yemeklerin, çoÄŸu kentte olduÄŸu gibi kebap ve ızgaradan ibaret olmadığını hemen her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Åžahin, "Topraktan ne çıkıyorsa kazanımızda da o var. Kentimizi gastronomi alanında daha ileriye taşımak için önemli çalışmalar ve tanıtımlar da gerçekleÅŸtiriyoruz. Ä°nanıyorum ki kısa zamanda herkesin beÄŸenisini çeken Gaziantep mutfağı, dünya markası haline gelecek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.