GENÇLERİN ELİNDEN TUTALIM
Türkiye İş Kurumu ulusal istihdam politikasının oluşturulması, istihdamın korunması ve geliştirilmesi ile işsizliğin önlenmesi faaliyetlerinde aktif rol alıyor
Konya’da da İŞKUR İl Müdürlüğü, istihdamın arttırılması ve işsizlikle mücadelede çalışmalarını sürdürüyor
Konya’da 4 ilçede çalışmalarını yürüten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Akşehir, Beyşehir, Ereğli ve Seydişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve 95 noktada hizmetlerini gerçekleştiriyor.
İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, kurumun çalışmaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Keleş, “Kurumumuz hem aktif hem de pasif istihdam politikaları doğrultusunda işgücü ve işverene yönelik birçok kamusal hizmet sunmaktadır. İşsizlik sigortası işlemlerini yürüten, işgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derleyen, analiz eden, yorumlayan, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif işgücü programları, işbaşı eğitim programları geliştirerek uygulanması konusunda önemli görevler üstlenmektedir” dedi.
HER YIL İŞGÜCÜ PİYASASININ NABZINI TUTMAKTAYIZ
Keleş, “İşgücü piyasası istihdam hizmetleri gibi dinamik ve hassas bir alanda hizmet veren Kurumumuz, işgücü piyasası araştırmaları, saha çalışmaları, işyeri ziyaretleri ile yerel ve uluslararası paydaşlarla geliştirdiği güçlü iletişim ve program ve projeler sayesinde işgücü piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. 2024 Yılı İşgücü Piyasası Araştırmasını 15 Nisan 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında yaklaşık 2 bin 586 işyerine düzenlediğimiz ziyaret ile gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz veriler sayesinde işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeleri izleyebilecek, işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edebileceğiz. İşyerlerine ocak ayından bu tarafa gerçekleştirdiğimiz 8 bin 037 işyeri ziyareti ile işverenlerimizle görüşüyor, açık iş taleplerini sistemde yayımlıyoruz. Bu ziyaretlerimizden ve işyerlerimizin doğrudan bize ulaşarak ilettiği açık iş toplamı yaklaşık 24 bin 600’e ulaşmıştır” diye konuştu.
AMAÇ: YERELDE İSTİHDAMA KATILIMI ARTIRMAK
“İstihdamın artırılması işsizliğin azaltılması için hem iş arayanların hem işverenlerin hem de kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevleri yapması gerekir” açıklamalarında bulunan Keleş, “Bu amaçla oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurumları yerelde mesleki eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürütmektedir. Yerelde istihdama katılımı artırmak ve açık işlere daha fazla yönlendirme yapabilmek uzun süreli işsizler, kadınlar, engelliler, gençler ve eski hükümlüler gibi özel politika risk gruplarının işe yerleştirilmesine katkı sunacak uygulamalar arasında yer almaktadır. Planladığımız ve uygulamaya çalıştığımız faaliyetlerin vatandaşlarımızın istihdamına doğrudan katkı sunacak çalışmalar olması konusunda hassasiyetle durmaktayız. İŞKUR olarak beşerî sermaye açısından gençlerin önünde uzun bir çalışma hayatı bulunması nedeniyle onlara, ülkenin geleceği açısından yön verilmesinin zorunlu olduğu düşüncesindeyiz” ifadelerine yer verdi.
FUARLAR İSTİHDAMLARA KÖPRÜ OLUYOR
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Konya istihdamına katkı sunduklarını söyleyen Emrah Keleş, “Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak ilk kez 2012 yılında olmak üzere bugüne kadar 5 defa İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı gerçekleştirdik. Bu organizasyonlar yani İstihdam ve diğer alanlarda düzenlenen fuarlar öğrencilerin ve mezunların, iş arayanların birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasını hedeflemektedir. Bu fuarlar ile iş arayanlar ile staj için işyeri takip edenler ve işverenler bir araya gelme imkânı bulmaktadır” dedi.
GENÇ NÜFUS ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN YETİŞMELİ
Gençlerin istihdamına özenle yaklaştıklarını vurgulayan Keleş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bilgi ve teknolojiyi temel almış, beceri ve yenilikçi rekabet yeteneğini geliştiren insanların işgücü piyasasında hiç zorlanmadan istihdam edilebilecekleri hatta pazarlık güçlerinin olabileceğini ifade etmek istiyorum. Ülkemizin küresel düzeyde rekabet edebilecek bir ekonomik güce ulaşabilmesi için genç nüfusun çağın gereklerine uygun şekilde yetişmesi esastır. Kurumumuz geleceğin mesleklerine yönelik aktif işgücü piyasası politikası programlarına yönelik hizmetleri devam etmektedir. Bu kapsamda düzenlenecek işbaşı eğitim programlarının süresi 9 aya kadar çıkmaktadır”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.