İSLAM COĞRAFYASININ YAŞADIĞINI ANLATIYORUZ
Rahmet Akşamları etkinliğinin konuklarından Grup Yürüyüş, söyledikleri eserlerde Türkiye’nin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma vurgu yaptı ve grubun kurucusu Muhammet Ali Aslan “İslam coğrafyasının yaşadığını anlatıyoruz” dedi
“HER KESİMİ KUCAKLIYORUZ”
Her sene geleneksel olarak düzenlenen Rahmet Akşamları etkinliklerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlendiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Park ve Bahçeler Şube Müdür Vekili Ceylani Kılıç, Ramazan ayının rahmet ve bereketinin yansıtılmaya çalışıldığını ifade etti. Bu organizasyonların çok güzel olduğunu dile getiren Kılıç, her akşam farklı kişilerin sahne aldığını ve sahne alan kişileri vatandaşların yüz yüze görme imkanı bulduğunu söyledi. Rahmet Akşamları programlarının topluma birlik ve bütünlük sağladığını kaydeden Kılıç, “Bu etkinlikler hem Konya’mıza hem de toplumumuza kardeşlik duygusunu veriyor. Burada hiç bir vatandaşımız ayrım görmüyor ve her kesime hitap edip onları kucaklıyoruz” sözlerini kullandı. Kılıç, bu ayın tüm İslam dünyasına barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.
‘İSLAM DÜNYASI NE YAŞIYORSA ONU SÖYLÜYORUZ’
2004 yılında grubu kurduklarını söyleyen Grup Yürüyüş’ün kurucusu Muhammet Ali Aslan, grubun kurulduğu dönemlerde bazı siyasi olayları devam ettiğini ve bu olayların grubun kurulmasında etkili olduğunu dile getirdi. Aslan, “28 Şubat süreci, Irak işgali, Filistin’de İsrail zulmü devam ediyor, Türkiye’de çeşitli sosyal ve sorunlar söz konusuydu. Zaten bu sorunları gündem edinen etkinliklerde müzik yapmaya başladık daha sonra kurumsallaştık. Meydanlarda var olduğumuz için de ismimizi Grup Yürüyüş olarak belirledik. 2004 yılından beri çalışmalarımız sürüyor ve şuana kadar yayınlanmış 4 albümümüz bulunuyor” şeklinde konuştu. Söylenilen eserlerde ümmet vurgusu yaptıklarını dile getiren Muhammet Ali Aslan, hem Türkiye hem de dünya genelinde Müslümanların yaşadıkları olayları eserlerinde anlattıklarını dile getirdi. Aslan, “Örneğin başaörtüsü yasağı, darbeler, çeteleşme veya sosyal sorunlar olan sokak çocukları gibi birçok konuda eserler yazıyoruz. Biz bunları eserlerimize konu ediyoruz bir başka örnek Gezi Parkı, FETÖ gibi darbe girişimlerine karşı eserler yazdık. Gazze’de yaşananlar, Irak’ta yaşananlar, Mısır ve Suriye’de gelişen olaylar bizim eserlerimizin konusudur. Dolayısıyla müslümanlar olarak ne yaşıyorsak biz eserlerimizde bunu söylüyoruz. Kardeş veya birlik olduğumuzu da anlatıyoruz topluma” sözlerini kullandı. Sıcak gündemi takip ettiklerini aktaran Aslan, vatandaşlarında bu yaşanan olaylara kayıtsız kalmadığını, kendilerinin bu olayları anlattıkları için takip edildiklerini de ifade etti.
KURAN-I KERİMİ DAHA ÇOK ANLAMAMIZ GEREKİYOR
Söyledikleri eserlere vatandaşların sıcak ve samimi tepkiler verdiğini dile getiren Muhammet Ali Aslan, bu konularda müzik yapımında insanların eksikler gördüğünü, kendilerinin bu alanı doldurdukları için de insanların kanaatlerini Gruba belirttiğini kaydetti. Yapılan müzikleri eleştiren kesimlerinde olduğunu söyleyen Aslan, “Söylediğimiz eserleri çok politik veya çok aktüel bulan kişiler zaman zaman oluyor. Geniş bir kesim yaptığımız müziğin hakikati taşıma açısından, kendi öykülerini anlatma açısından öenmli bir misyon içerdiğini düşünüyorlar ve tepkileri de bu doğrultuda oluyor” diye konuştu. Ramazan ayına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Aslan, “Ramazan ayı aslında Rabbimizin hepimize bir tavsiyesidir. Bu ay Allah’ın bizlere bir rahmeti ve bereketidir. Hepimiz rahmet kelimesinden yararlanarak bu diriltici atmosferde kendimizi diriltme yönünde çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ramazan ayı sonuç itibariyle Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başladığı Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındırıyor. Bu ayda Kuran-ı Kerim ile daha fazla hemhal olmamız gerektiği kanaatindeyim. Kuran-ı Kerimi daha çok okumamız ve anlamamız gerekiyor. Bu ay adalet ve vicdan duygularımızı daha da bileylemeli ve kardeşliğimizin de artması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Daha öncede 15 Temmuz’da gece nöbetleri için Konya’ya geldiklerini ifade eden Aslan, Konya’da yapılan etkinliklerin çok coşkulu ve dolu dolu yaşandığını söyledi. Konyalıların samimi insanlar olduğunu belirten Aslan, etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Aslan, Konyalıları sevdiğini de sözlerine ekledi.
‘PROGRAMLAR ÇEŞİTLENMELİ’
Rahmet Akşamları programlarını eskisi kadar güzel bulamadığını kaydeden Zeliha Erdoğan, programların çeşitlenmesi gerektiğine dikkati çekti. Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu dile getiren Erdoğan, bu ayda birlik ve bütünlüğün daha fazla artması gerektiğini söyledi. Kardeşlik duygusunun önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, “Gençlerimiz saygı konusunda biraz daha dikkatli olmalı. Gençlerimiz sanki biraz kopuk, kendi halinde, yaşlanmayacak gibi davranıyorlar. Ben böyle düşünüyorum” sözlerini kullandı.
‘DAYANIŞMAMIZ ARTMALI’
Ramazan ayı denildiği zaman akıllara bereket ve huzurun geldiğini ifade eden Nurşen Çiftçi, bu ayda insanların birbiriyle olan dayanışmasının artması gerektiğini ve bunun bütün seneye yayılması gerektiğini dile getirdi. Zenginler ile yardıma muhtaç insanların aynı sofrada yemek yemesi konusunun toplumda çok fazla dikkate alınmadığını kaydeden Çiftçi, “Varlık sahibi insanlarımız şunu yapabilirler: halka açık bir alanda yemek verilmesi olabilir. Bütün kesimler oraya davet edilir ve orada birliktelik sağlanabilir” dedi. Rahmet Akşamları programlarına değinen Çiftçi, etkinliklerin zaman geçirme açısından iyi olduğunu söyledi.
‘HER GÜN GELMEYE ÇALIŞIYORUZ’
Ramazan ayı denildiği zaman akıllara sabrın ve iyilik yapmanın geldiğini belirten Elif Tuzcu, Ramazan ayında davetler konusunda içe kapanma yaşandığını söyledi. Bu konudan muzdarip olduklarını dile getiren Tuzcu, “Ramazan ayının amacı yardıma muhtaç insanlara yardım etmektir. Topluma baktığımız zaman sadece akrabalarımız birbirini çağırıyor. Bu da Ramazan ayının anlamının dışına çıkıyor ve israfa neden oluyor” dedi. Rahmet Akşamları etkinliklerini değerlendiren Tuzcu, etkinliklerden çok memnun olduklarını ve her gün gelmeye çalıştıklarını dile getirdi. Tuzcu, etkinlik yapılan alanın biraz daha geniş olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
‘ÖZLEM DUYDUĞUMUZ ESKİYE GİDİYORUZ’
İslam dininin sosyal bir din olduğunu ve Ramazan ayında bu sosyalliğin görüldüğünü dile getiren Adnan Çıracı, Rahmet Akşamları programlarına değindi. Birbirini tanımayan insanların bir araya geldiğini kaydeden Çıracı, “Gerek iftar yemekleri gerekse bu tür etkinlikler sayesinde bir araya geliyoruz. Ben ilk defa geldim ama bu programın bizleri özlem duyduğumuz eskiye götümeyi sağlıyor. Bu sayede belki biraz daha sosyal hale geliyoruz” şeklinde konuştu. Çıracı, Rahmet Akşamları programlarının insanları evinden çıkarmaya yaradığını dile getirdi.
‘İNSANLARIMIZ SAYGIYA DİKKAT ETMELİ’
Toplumda Ramazan ayı olmasına karşın oruç tutan kişilere saygıda kusur edildiğini ifade eden Cemal Erdoğan, toplumdaki insanların bu konuya özen göstermesi gerektiğine dikkati çekti. Türk toplumunda sevgiye daha fazla önem verilmesini isteyen ve Rahmet Akşamları etkinliklerinin bir eğlence aracı olduğunu dile getiren Erdoğan, “İnsanlarımız evden sıkıldığı zaman buraya geliyorlar. Burada birliktelik oluyor ancak bu bence sadece fiziksel birliktelik. Buraya gelen vatandaşlarımız birbiri ile daha fazla kaynaşmalı ve konuşmalı” ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.