İşte Başbakan Davutoğlu'nun yeni danışmanları
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 9 yeni başdanışman atandı.
BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun, Süleyman Seyfi ÖÄŸün, Ä°skender Pala, Muhsin Kızılkaya, Yılmaz EnsaroÄŸlu, Mustafa Åžen, Ömer Faruk Korkmaz, Necdet Subaşı, Ahmet DoÄŸan ve Feridun Bilgin'i "BaÅŸbakan BaÅŸdanışmanı" olarak görevlendirdiÄŸi bildirildi.
Ä°ÅžTE DAVUTOÄžLU'NUN YENÄ° A TAKIMINDAKÄ° Ä°SÄ°MLER
SÜLEYMAN SEYFÄ° ÖÄžÜN KÄ°MDÄ°R
Siyaset bilimcisi Süleyman Seyfi ÖÄŸün,14 Åžubat 1959 MuÄŸla doÄŸumludur. Ortaokul ve lise öÄŸrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır (1977). Lisans öÄŸrenimini (1982) ve doktorasını (1991) UludaÄŸ Üniversitesi'inde, yüksek lisansını (1986) ise Ä°stanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör olmuÅŸtur. 2010 yılına kadar UludaÄŸ Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde çalışmıştır. Åžu anda ise Maltepe Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler ve AB Bölümü öÄŸretim üyesidir. Politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmaktadır. Maltepe Üniversitesi Ä°Ä°BF Uluslararası Ä°liÅŸkiler ve AB Bölümü BaÅŸkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Yeni Åžafak gazetesinde köÅŸe yazarlığı yapmaktadır.
MUHSÄ°N KIZILKAYA KÄ°MDÄ°R
Yazar ve gazeteci olan Muhsin Kızılkaya, nüfus kütüÄŸü kayıtlarına göre 1966 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinin GüzereÅŸ köyünde doÄŸdu. Ä°lk, orta ve liseyi Hakkari’de okudu. Ä°.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl GüneÅŸ Gazetesi’nde çalışmaya baÅŸladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla GüneÅŸ, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı.1993 yılında aktif gazeteciliÄŸi bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı; 2001 yılından beri BeÅŸiktaÅŸ Kültür Merkezi’nde çalışıyor. Bu arada çeÅŸitli gazete ve dergilere yazılar yazıyor, Kürtçe’den Türkçe’ye çeviriler yapıyor.
2015 genel seçimlerinde AK Parti Mersin 3. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. AK Parti'li olmasında Murat Belge, Ahmet Ä°nsel ve Ömer Laçiner'in Birikim dergisindeki yazılarının etkili olduÄŸunu söyledi. Ä°SKENDER PALA KÄ°MDÄ°R
Profesör, yazar ve divan edebiyatı araÅŸtırmacısı olan Ä°skender Pala, Ä°lkokul’u UÅŸak Cumhuriyet Ä°lköÄŸretim Okulu’nda bitirdi. Liseyi Kütahya Lisesi’nde bitirdikten sonra Ä°stanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı lisans tez çalışması Câmiu'n-Nezâir’dir. Doktora çalışmasını ise "AÅŸkî, Hayatı, Edebî Åžahsiyeti ve Divânı" baÅŸlığı altında yine Ä°stanbul Üniversitesi’nde yaptı. Divan edebiyatı dalında 1983 yılında doktor, 1993 yılında Ä°stanbul Üniversitesi’nde doçent, 1998 yılında da Kültür Üniversitesi’nde profesör oldu.[1] UÅŸak Üniversitesi'nde öÄŸretim üyeliÄŸi yaptı.
Divan edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken yazarın çeÅŸitli ansiklopedi ve dergilerde edebiyat araÅŸtırmacısı sıfatıyla yayımladığı bilimsel ve edebi makalelerinin yanında ortaokul ve liseler için yazdığı ders kitapları da bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı deniz tarihiyle ilgili araÅŸtırmalarda bulunmuÅŸ ve bir kısmını kitaplaÅŸtırmıştır.
Okuma hayatına Peyami Safa’nın eserleri ile baÅŸladığını belirten yazar, ilk okuduÄŸu kitapların 9. Hariciye KoÄŸuÅŸu ve Yalnızız olduÄŸunu söylüyor. Ömer Seyfeddin, Refik Hâlid, ReÅŸat Ekrem okunduktan sonra, Osmanlı tarihi ve edebiyatla tanışması Erzurum ve Ä°stanbul’daki üniversite yıllarına denk gelmiÅŸ.
Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT’de Åžairane adlı programı sunan yazar, TRT 2'de Divançe adlı programı hazırladı. Bazı gazete ve dergilerde güncel konularla ilgili de yazıları yayınlanmaktadır. Düzenli olarak Altunizade ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezlerinde Divan Åžiiri Saati adı ile etkinlikleri olup sık sık okur günleri de düzenlemektedir.
ÖMER FARUK KORKMAZ KÄ°MDÄ°R
Pakistan/Ä°slamabad’da Uluslararası Ä°slam Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi’nde lisans ve dinler tarihi alanında yüksek lisans eÄŸitimini tamamladı. Ankara Ä°lahiyat’ta Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda “Günümüzde ZerdüÅŸtlük” baÅŸlıklı teziyle doktora derecesi aldı.
Bir süre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü’nde araÅŸtırma görevlisi olarak çalıştı. Ä°slam Dünyasında kurulan ilk STK’lardan biri olan Uluslararası Müslüman ÖÄŸrenci TeÅŸkilatları Federasyonu (IIFSO)’nun genel sekreterliÄŸini yaptı. D-8’in kuruluÅŸunda etkin rol oynadı. Daha sonra eÄŸitim alanında faaliyetlere yoÄŸunlaÅŸtı.
Yurtiçinde ve yurtdışında Ä°slam Dünyası ve eÄŸitim ile ilgili konularda birçok seminere ve konferansa katıldı; çeÅŸitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Hâlihazırda Sürekli EÄŸitim ve Dayanışma DerneÄŸi (SEDAV)’nin kurucusu ve yönetim kurulu baÅŸkanı, Yabancı ÖÄŸrenciler Vakfı (SIRF)’nın kurucusu ve yönetim kurulu baÅŸkan yardımcısı, Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve KÜTTAB DerneÄŸi yönetim kurulu baÅŸkanıdır. Cumartesi akÅŸamları güncel geliÅŸmelerin tartışıldığı TRT ARAPÇA’daki “Min Ä°stanbul” adlı programın katılımcılarındandır.
YILMAZ ENSAROÄžLU KÄ°MDÄ°R
Lise yıllarından itibaren çeÅŸitli sosyal hareketlerde yer adlı, öÄŸrenci derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992’de Ä°nsan Hakları ve Mazlumlar Ä°çin Dayanı'nin Genel Yönetim Kurulu üyeliÄŸine seçildi. 2005–2009 yılları arasında Ä°nsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyeliÄŸi yaptı. Halen MAZLUMDER, Ä°nsan Hakları Gündemi DerneÄŸi (Ä°HGD) ve Ä°nsan Hakları AraÅŸtırmaları DerneÄŸi (Ä°HAD)’nin üyesi ve Ä°nsan Hakları Ä°çin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevleri devam etmektedir.
Bağımsız, tarafsız düÅŸünce ve yayın kuruluÅŸu olan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı olan SETA’da Hukuk ve Ä°nsan Hakları Direktörü olarak çalışmaktadır. Yılmaz EnsaroÄŸlu, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kiÅŸilik Akil insanlar listesine GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesinden girmiÅŸtir.
FERÄ°DUN BÄ°LGÄ°N KÄ°MDÄ°R
1985 yılında Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik MühendisliÄŸi Bölümü'nden mezun olmuÅŸtur. 1985-1987 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik MühendisliÄŸi Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. 1986 yılında Devlet Planlama TeÅŸkilatı TeÅŸvik ve Uygulama Genel MüdürlüÄŸü'nde Uzman Yardımcılığı, 1991 yılında Planlama Uzmanlığı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup BaÅŸkanlığı, aynı yıl Hazine ve Dış Ticaret MüsteÅŸarlığı TeÅŸvik ve Uygulama Genel MüdürlüÄŸü'nde Åžube MüdürlüÄŸü, 1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp BüyükelçiliÄŸi'nde Ekonomi MüÅŸavirliÄŸi yapmıştır.
15 Ekim 2003 tarihinde Hazine MüsteÅŸarlığı TeÅŸvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atanmıştır. 30 Haziran 2010'da Hazine MüsteÅŸarlığı MüsteÅŸar Yardımcısı VekilliÄŸi, 30 Temmuz 2010 tarihinden 2014 yılına kadar Hazine MüsteÅŸarlığı MüsteÅŸar Yardımcılığı görevini yürütmüÅŸtür. 2014 yılında UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı MüsteÅŸarlığı görevine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereÄŸince Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi geçici UlaÅŸtırma Bakanı olarak görev aldı.
NECDET SUBAÅžI KÄ°MDÄ°R
1961 yılında Artvin’in ÅžavÅŸat ilçesinde doÄŸan Necdet Subaşı, 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya’da kısa bir süre öÄŸretmenlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ‘Türk Aydınının Din Anlayışı’ baÅŸlıklı doktora tezini savundu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991–2002) ve MuÄŸla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öÄŸretim üyesi olarak görev yaptı. 2010'da Gazi Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi Halkla Ä°liÅŸkiler Bölümü'ne geçti. 2011’de Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, Strateji GeliÅŸtirme BaÅŸkanlığına atandı.
MUSTAFA ÅžEN KÄ°MDÄ°R
GENAR araÅŸtırma ÅŸirketi genel müdürü ve Akademisyen. Dikkat çeken siyasi analizleriyle tanınan Mustafa Åžen uzun yıllar sivil toplum kuruluÅŸlarında önemli görevler üstlendi.
AHMET DOÄžAN KÄ°MDÄ°R
Erciyes Üniversitesi'nde görevli Yrd.Doç. Dr. Ahmet DoÄŸan, Gazze'ye 31 Mayıs 2010 tarihinde yardım malzemesi götürürken Ä°srail askerlerinin saldırısı sonucu Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Furkan DoÄŸan'ın babasıdır.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.