Karapınar'da kavurga kültürü yaşatılıyor
Anadolu'nun vazgeçilmez çerezlerinden kavurga, Karapınar'da yapılmaya devam ediliyor
Türklerin Anadolu'ya göç ederken getirdikleri bir yiyecek kültürü olan kavurga, kışların çetin geçtiÄŸi bölgelerde uzun kış gecelerinde çerez olarak tüketiliyor.
ÇeÅŸitli tohumların buÄŸday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılan, besleyici özelliÄŸiyle de dikkat çekiyor.
Ä°lçede herkesin beÄŸenerek tükettiÄŸi çerezi yapanlardan Hadiye Akbaba (57), AA muhabirine kavurga yapımının büyük emek istediÄŸini söyledi.
Akbaba, kavurganın yapım ÅŸeklini ise ÅŸöyle anlattı:
"Kavurga yapılamadan önce buÄŸday elekte elenir. Sonra suda iyice yıkanır ve temizlenir. Sonra ocaktaki sac üzerine konur. Ä°çine lezzetli olması için tereyağı ve süt katılır. Bu ÅŸekilde hem iyi kızarır hem de kavrulurken yanmaz. Daha sonra keneviri de aynı ÅŸekilde yaparak birbiri ile karıştırır ve yenecek hale getiririz. Kavurga doÄŸal olarak üretilen ve büyük küçük herkesin hala severek tükettiÄŸi bir çerez türüdür. Bizler de çocukluÄŸumuzdan kalan bu lezzeti hala yaÅŸatmaya çalışıyoruz.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.