Konya’nın vahşi doğası
Şehir Parkı’nda bulunan Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olan Karatay Hayvanat Bahçesi; kaplan, aslan, kurt, alageyik ve kuş türleri gibi pek çok hayvanı barındırıyor
Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleÅŸtirilen ve Konya’nın en büyüÄŸü olan Karatay Åžehir Parkı açıldığı günden bugüne kadar binlerce Konyalıya ev sahipliÄŸi yaptı. 343.300 m2 alana sahip Åžehir Parkı'nın içerisinde; 12.500 m2kendi kendini temizleme özelliÄŸine sahip ve içerisindeki nilüfer çiçekleri ile görsel bir ÅŸölen sunan Biyolojik Gölet, 418 kamelya, 46 Adet 5'li grup mangal yeri 14.000 m2’lik Konya’nın en büyük lunaparkı ve Hayvanat Bahçesiyle ziyaretçilerine dinlenme ve eÄŸlenme imkânını aynı anda sunuyor. Åžehir Parkı’nda bulunan Hayvanat Bahçesi'nde ve lunaparkta çocukların olduÄŸu kadar yetiÅŸkinlerin de stresten uzaklaÅŸarak gönüllerince eÄŸlendiklerini belirten Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Yetkilileri, Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olan Karatay Hayvanat Bahçesi’nin kaplan, aslan, kurt, alageyik ve kuÅŸ türleri gibi pek çok hayvana ev sahipliÄŸi yaptığını ifade ederek; Åžehir Parkı'na gelen misafirlerin Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi ve Ä°ç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesindeki vahÅŸi hayvanları yakından görebilmeleri için büyük bir fırsat sunduÄŸunu söyledi.
ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGÄ°SÄ° AÅžILANIYOR
Her gün yüzlerce kiÅŸinin ziyaret ettiÄŸi, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına imkân saÄŸlayan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi büyük ilgi görürken, hayvan severler ise tabiatta buldukları yaralı hayvanların yaralarının tedavi edilmesi ve rehabilite olmaları için hayvanat bahçesine teslim ediyorlar. Tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar doÄŸaya bırakılıyor. KurulduÄŸu günden bu yana hayvanların saÄŸlıklı bir ortamda yaÅŸamaları adına çalışan Karatay Belediyesi yetkilileri sokak hayvanlarının da unutulmadığını belirterek, 34 besleme istasyonuna düzenli olarak su ve mamanın yanı sıra vitamin ve mineral takviyeleri konularak sıcak stresini azaltmaya çalıştıklarını söyledi.
YARALI HAYVANLAR UZMAN VETERÄ°NERLERE EMANET
Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olma özelliÄŸini taşıyan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi vahÅŸi hayvanlar için sadece beslenme ve barınma anlamını taşımıyor. DoÄŸal yaÅŸamda çeÅŸitli sebeplerle yaralanan vahÅŸi hayvanlar duyarlı vatandaÅŸların ve derneklerin katkılarıyla Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi MüdürlüÄŸü’nün deneyimli ve uzman veterinerlerine tedavi ve iyileÅŸtirme için emanet ediliyor. VahÅŸi hayvanlar tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından doÄŸada hayatta kalabilecek beceri ve yetiye ulaÅŸtıklarında ise doÄŸal yaÅŸam alanlarına bırakılıyor. Tedavi sonrasındaki iyileÅŸtirme sürecinde ise vahÅŸi hayvanlar ayrıştırılmış kafeslere yerleÅŸtirilerek soyutlanması önlenip, iyileÅŸme süreçleri hızlandırılıyor. Ä°yileÅŸme sürecindeki yaraları tedavi edilmiÅŸ hayvanlar diÄŸer saÄŸlıklı türdeÅŸ hayvanlarla aynı kafese alınarak, psikolojik olarak da hayvanlara destek saÄŸlanıyor. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde toplam 31 vahÅŸi hayvanın tedavi ve iyileÅŸme süreçleri halen devam ediyor.
TEDAVÄ°LERÄ° BÄ°TÄ°NCE DOÄžAL ORTAMLARINA BIRAKILACAKLAR
Karatay Hayvanat Bahçesi’ne emanet edilen yaralı vahÅŸi hayvanların tedavi ve iyileÅŸmeleri ile ilgilenen Veteriner Hekimler, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Ä°ç Anadolu Bölgesi VahÅŸi Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin yaralı olarak getirilen hayvanların tedavi edildiÄŸini ve yaÅŸamını idame ettirebilecek saÄŸlığa kavuÅŸtuklarında doÄŸaya bırakıldıklarını dile getirdi. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki 31 vahÅŸi hayvanın 19 tane ÅŸahin, 8 tane pelikan, 2 tane puhu, 1 tane atmaca ve 1 tane de flamingodan oluÅŸtuÄŸunu belirten yetkililer, tedavi ve iyileÅŸme aÅŸaması sona eren bazı hayvanların önümüzdeki günlerde doÄŸal yaÅŸam alanlarına bırakılacağını söyledi. Yetkililer belirli bir süre de olsa insanlar tarafından güvenli bir ortamda beslenmiÅŸ vahÅŸi hayvanların doÄŸal hayata tekrar uyum göstermesi için doÄŸaya uyum süreci geçmesi gerektiÄŸini, bu sürecinde daha olumlu iklim koÅŸullarında yaÅŸamanın hayvan ve doÄŸa için daha iyi sonuçlar getireceÄŸini belirtti. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.