“Küflü peyniri dünyaya pazarlamak”
Ortaklaşa organize ettiği Yeşil Peynir üretiminde kültür kullanımı ve Hijyen Farkındalığı projesinin kapanış toplantısı Dedeman Otel’de yapıldı
“HEDEF DÜNYA’YA PAZARLAMAK”
TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan “ TÜMSİAD Konya Şubesi olarak Konya Yeşil Peynir üretiminde kültür kullanımı ve Hijyen Farkındalığı projesini ortaklaşa hayata geçirdik. Proje çalışmaları çerçevesinde Hijyen üretimine başlanırken, kontrollü olarak üretimine izin verildi. Şu an 12 firmamız üretim izini alarak üretimlerini sağlıklı ortamda ve tamak tadında üretimlerini sürdürüyorlar. Bu proje için oluşturulan 22 kişilik heyet Fransa ya giderek gezi ve incelemelerde bulunurken, bilgiler almıştı. TÜMSİAD olarak hedefimiz ilk önce üretilen ürünlerin Konya ve ülke genelinde, daha sonra ise tüm Dünya’ya pazarlanmasını hedefliyorken, aynı zamanda bir marka olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“HİJYEN FARKINDALIĞI PROJESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR HEDEFE ULAŞTI”
Proje doğrultusunda yapılan çalışmaların hedefe ulaştığını söyleyen Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar; “Bu projemiz yapılan çalışmalarla hedefine ulaşmıştır. Proje ortakları tarafından oluşturulan 22 kişilik bir heyet Fransa’ya giderek iki haftalık bir çalışma gerçekleştirmişlerdir. Çalışmalar sonunda 12 firma Konya Yeşil(Küflü) Peynirin üretim izni almış olup, bugün itibarıyla 3 bin ton üretime ulaşmıştır. Üretilen yeşil peynirlerde ağız ve damak tadına ulaşılmıştır. Aynı zaman kaçak üretim için ceza ve yaptırımlarımızı sıklaştırdık. TÜMSİAD ile birlikte ilk hedefimiz Konya ve ülke genelinde, daha sonra ise Dünya ülkelerine üretilen Konya Yeşil(Küflü) peynirimizi pazarlamayı hedefliyoruz. Bu projede emeği geçen ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz proje kapanışında son olarak şunu söyleyebilirim. Yeşil peynir üretiminde kültür kullanımı ve hijyen farkındalığı projesi yapılan başarılı çalışmalarla hedefine ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı
“2013 YILINDA BU PROJEYE START VERİLDİ”
Konuşmalar sonrasında sunum yapan İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu“ Konya Yeşil(Küflü) Peynirinin ana vatanı ortaanadoludur. 2013 yılında bu projeye start verildi. İlk olarak Selçuk Üniversitesinden Dr. Nihat Akın deneme üretimler yaptı. Şu an itibariyle Konya Ticaret Odası tarafından coğrafi işaret belgesi alınmak için çalışmalar sürdürülmektedir. Konya Yeşil(Küflü) peynir yüzde 70-80 koyun sütü, yüzde 20-30 İnek sütünden yapılmaktadır. Üretimler yılın 5–7 ayları arasında yapılmakta olup, 9 aydan itibaren pazarlanmasına başlanmaktadır. Yaptırılan mikrobiyoloji analizleri bugüne kadar temiz çıkmış olup hedefe ulaşılmıştır. Aynı şartlarda Fransa’da üretilen Rokfor yaklaşık 40 TL’ye satılırken, bizim ürettiğimiz Küflü peynir ise 12 TL’ye toplan satılmaktadır” şeklinde konuştu.(Aysun KARABAYIR)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.