Mekpan Panel büyüyor
Mekpan Panel, çatı paneli, cephe paneli, soğuk oda paneli, aksesuarlar ve trapez sistemleri üretimiyle, yapı sektörüne çağdaş çözümler sunuyor. İkinci hat makine parkurunu da üretime dâhil ederek, sektörde büyümesini sürdürüyor
Mekpan Metal Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, sektörde büyümeyi hızla sürdürdüklerini ifade etti.
Mekpan Metal Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, teknolojik yatırımlara devam edeceklerini belirterek, “Konya 3.Organize Sanayi Bölgesindeki 44 bin metre kare alandaki tesislerimizde, 2011 yılından beri üretim gerçekleştiriyoruz. Pazardaki müşteri gereksinimlerini ve teknolojik yenilikleri de takip ederek, ikinci makine parkurumuzu üretime dâhil edip üretimimizi daha etkin ve verimli bir hale getirdik” dedi.
‘2020 yılında gerçekleştirdiğimiz bu yeni yatırımla birlikte kapalı alanımızı 8 bin metrekareden den 26 bin metrekareye, yıllık üretim kapasitemizi de 2 milyon 800 bin metrekareden 6 milyon 900 bin metrekareye çıkarttık’ diyen Katırcı, “Yapı sektöründe çatı ve cephe paneli uygulamalarında klasik çözümler dışında yeni ve modern çözümler sunuyoruz. Son günlerde binaların çatı yüzeyleri enerji üretimi açısından son derece önemli hale geldi. Bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak Mekpan Panel Ar-Ge si tarafından sektörde bir ilk olarak tasarlanan Solar Uyumlu 4 Hadveli Kepli Çatı Paneli ile birlikte, çatı kaplaması sonrasında çatıyı delmeden Solar Panel montajı yapılabilme imkanı sağladık. Bu yeni ürünle birlikte yatırımcının çatısına yapacağı enerji yatırımı için mükemmel bir konstrüktif yapı ve su yalıtımı bir arada sağlanabilmektedir. Düşük eğimli çatı uygulamaları için 5 hadveli membranlı çatı paneli, nakliye ve montajın problemleri yaşanan 15 metreden uzun çatı uygulamaları için Overlap binili çatı paneli gibi ürünlerle hem yatırımcıya hem de uygulayıcılara etkin ve farklı çözümler getiriyoruz. Cephe kaplama sistemlerinde ise Post Panel, Siding Panel, Sinüs Panel, V Panel gibi yeni ürünlerimizle endüstriyel yapılarımıza estetik ve yüksek mukavemetli ürünler üretiyoruz” dedi.
Mekpan Panel markalı Soğuk Oda Panellerimizdeki kırlangıç geçme birleşim detayı sayesinde ısı köprüsü ortadan kaldırılarak yüksek verimli soğuk hava depoları yapılmaktadır diyen Katırcı, “Yeni yatırımımız ile birlikte Soğutma sektörüne de iddialı bir şekilde hizmet vermekteyiz. Üretimlerimizde boyalı alüminyum, natürel alüminyum, boyalı galvanizli sac, membran veya kraft kâğıt kullanabiliyoruz. Ayrıca çatı, cephe ve soğukoda panellerimizde dünya lideri tedarikçilerimizden temin ettiğimiz Poliüretan(B2-PUR) ve Polizosiyanürat(B1-PIR) dolgu malzemelerini kullanmaktayız. Böylece Mekpan Panel markalı panellerimizle yapılardaki yüksek yalıtım ve yangın direnci ihtiyaçlarını bir arada sağlama imkanı sunuyoruz. Sektördeki en son teknolojiyle ürettiğimiz çatı ve cephe panellerini mimari estetik ve güzelliği ekonomi ile bir arada sunuyoruz. Böylece sadece sanayi sektöründe değil, aynı zamanda konut sektörü için de Sandviç Panel üretimi gerçekleştiriyoruz. En son teknolojiyle ürettiğimiz çatı ve cephe panellerini Mekpan Panel kalite ve güvencesiyle iç ve dış piyasaya sunuyoruz. Kaliteden taviz vermeyen bir firma olarak üretime başladığımız ilk yılda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve TSE belgelerini ve üretimde Avrupa’ya ‘Uygunluk' anlamına gelen CE belgesini ve de Civil Defence sertifikalarını alarak dünya ile çevre adaptasyonunu sağlıyoruz. Üretim ve hizmetlerimizde müşteri memnuniyetinden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Pazar ihtiyaçlarını dikkate alarak yapacağımız yeni yatırımlarla da sektörde üretimde kalitenin attırılmasına katkı sunmak amacındayız” dedi.
“ÜRETİM VE PAZARDA DEĞİŞİM ZAMANI” ANLAYIŞINDAYIZ
Celalettin Hakan Katırcı “Üretim ve Pazarda Değişim Zamanı” anlayışıyla sektörde büyümeye devam ettiklerini ifade ederek, “Gerek iç piyasa, gerekse dünya pazarlarında hak ettiğimiz pazar payına ulaşmak için “Üretimde ve Pazarda Değişim Zamanı” anlayışıyla, üretim hacmini %65 arttırarak günlük üretim kapasitemizi 18 bin m² ye çıkardık. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firmamızın ürünleri, uygulamada daha pratik, daha etkin ve ekonomiktir. Yirmiden fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrasında da dünya pazarında söz sahibi olmayı hedefledik. İhracattaki pazar payımız yüzde 15’tir. Ağırlıklı olarak Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak, Fas, gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracata ağırlık vererek üretimimizin yüzde 30’unu ihraç etmek istiyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında müşterilerimize kaliteli ürün ve hizmet vermeyi ilke edindik. Dünya genelinde ve ülkemizde halen süren salgına rağmen, üretime ara vermeden devam ettik. Üretim tesisimize bir yenisini daha ekleyerek sektörde büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’de sektörde yüzde 15 pazara sahip olan firmamızın Türkiye genelinde 35 bayisi vardır. Bu yıl içinde İhracatımızı büyütmekle birlikte bayi ağımızı genişleteceğiz. Artan talepler noktasında da üretim kapasitemizi arttıracağız. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek, ürettiğimiz ürünlerimizin kalitesini artırırken, yeni üretimler de düşünüyoruz. Bütün amacımız şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı vermektir” diye konuştuk.
“ORGANİK KAPLAMA KOROZYON DAYANIMINDA MALZEME ÖMRÜNÜ ARTTIRIYOR”
Üretimde kullandıkları organik kaplamanın malzeme ömrünü uzattığına dikkat çeken Celalettin Hakan Katırcı bu konuda şunları dile getirdi: “Sandviç paneller, iki metal arası poliüretan, poliizosiyanürat veya taşyünü gibi iç dolgu malzemesinden oluşan kompozit malzemelerdir. Yapıların çatı, cephe, iç bölme veya soğuk hava depolarında kaplama malzemesi olarak kullanılan sandviç paneller; hızlı montaj imkânı ve yüksek yalıtım özelliklerine ek olarak, yüksek taşıma kapasitesi ile de mimari tercihlerde ön plana çıkmaktadır. Sandviç panel taşıma kapasitesi, panelin iç dolgu malzemesinin yoğunluğu, panel kalınlığı, metal yüzeylerin formu ve metal kalınlıklarına bağlıdır. Metallerin ve iç dolgu malzemesinin kalınlığı, kullanılacağı alan ve üzerine gelecek yük miktarına uygun olarak belirlenmektedir. İç dolgu malzeme kalınlığının tespitinde kullanacağı bölgenin iklim koşulları da dikkate alınmaktadır. Sandviç paneller, sıva ve boyaya gerek kalmaksızın, su ve ısı yalıtımı sağlayarak, yapılarda estetik dış kabuk oluşturmaktadır. Sandviç panellerin metal katmanlarında alüminyum veya boyalı galvaniz sac kullanılmaktadır. Renk seçenekleri RAL Kataloğundan, müşteri isteğine göre belirlenebilmektedir. Sandviç panel metal yüzeyleri çekirdek sac, galvaniz ve organik kaplamaların birleşiminden oluşmaktadır. Özellikle organik kaplama korozyon dayanımında iyi performans sunarak malzeme ömrünü arttırmaktadır.” Haber Merkezi
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.