Meyve kurusuna ilgi arttı
Yaz aylarında güneşte kurulan meyveler, kış aylarında sohbet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kuru meyveye kononavirüsle birlikte ilginin de arttığı gözlendi
Konyalılar tarafından kak olarak bilinen meyve kurularına korona virüs nedeniyle ilginin arttığı gözlendi. Kadınlar pazarında uzun yıllardır kuru meyve satışı yapan Fatih Kocatürk, bu yıla gelene kadar kuru meyveye turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Konya’ya yerli ve yabancı turistlerin kurutulmuş meyveye büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kocatürk, “Bu yıl turist gelmediği için satışlarımız düştü. Fakat, korona virüs olduğundan ve doğal tüketim yapmak isteyenlerin sayısında artış var” dedi. Erik, Elma, Kayısı, cennet hurması, üzüm gibi meyvelerin çokça tercih edildiğini ifade eden Kocatürk, “Bu yıl kurutulmuş olan taze ürünleri satıyoruz. Doğal olarak kurutulmuş ürünler satıyoruz. Organik olduğu için birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor” diye konuştu. Kuru meyve tüketimi yaş ortalamasının 40’ın üzerinde olduğuna dikkat çeken Kocatürk, “40 yaşın altındakiler çok aramıyor. Kuru meyve tüketmiyor. Aslında kuru meyvenin yaş meyveye göre daha çok faydası bulunuyor. Bunu bilenler gelip alıyor. Köyde yetişmiş olanlar alıyor” ifadelerini kullandı. (Fatih ERSOY)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.