PLANLI ÜRETİM ÖNEMLİ
Konya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, geçtiğimiz yıl 20 TL olan kuru soğanın bu yıl üreticide 3, halde 5, pazarda ise 7 TL olduğunu söyledi. Bir an önce planlı üretime geçilmesi gerektiğini söyleyen Pirinç, tarla ürünlerinin bittiğini ve örtü altı ürünlerin piyasaya çıktığını, fiyatlarında yükselişe geçtiğini ifade etti.
ARZ TALEP ÇOK ÖNEMLİ
Örtü altı üretim ile birlikte sebze fiyatlarında yükselişin artarak devam edeceğini söyleyen Pirinç, “Enerji başta olmak üzere, akaryakıt, gübre fiyatlarındaki artış sebze fiyatlarına yansıyacak. Önümüzdeki aylarda fiyatların daha da artacağını öngörüyoruz. Fiyat artışlarında arz ve talep de önemli bir faktör oluyor” ifadelerini kullandı.
HALLER BAYPAS EDİLDİ
Fiyatlarda istikrarın sağlanması için üretim ve pazarlama ağının iyi kurulması gerektiğinin altını çizen Pirinç, “Haller borsa gibi görülüyor ama borsa değil. Baypas edildi. Herkes kafasına göre alıp satıyor. Bir an önce Ticaret Pazarlama Merkezleri oluşturulması gerekir. Bununla ilgili hükümetimizin önemli kararları olduğunu biliyoruz” diye konuştu. (Emre YAVUZ)
HALDE PAZARDA MARKETTE
BİBER ÇARLİSTON 15.00 22.00 30.00
BİBER SİVRİ 18.00 23.00 32.00
DOMATES ÇERİ 35.00 45.00 55.00
DOMATES YAYLA 15.00 18.50 25.00
FASULYE ÇALI 17.00 25.00 35.00
ISPANAK 17.50 21.00 25.00
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.