Paralel yapının utanç mektubu deşifre oldu
Türkiye'nin 2015 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Geçici Üyesi olması için New York'ta temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği paralel yapının ihanet mektubu ortaya çıktı.
SÄ°YASET YAPMIYORMUÅž
Mektubun 3. maddesinde, Gülen'i siyasete karşı bir güç olarak gören enstitü yetkilisi kendilerini hizmet hareketi olarak deÄŸerlendiriyor. Mehmet Kılıç imzalı mektupta, Gülen Cemaati'nin hiçbir ÅŸekilde politik bir aday ya da parti arayışı içinde olmadığı vurgulanıyor. Buna gerekçe olarak da katılımcı ve gönüllülerinin politik spekturum çevresinden geldiÄŸi vurgulanıyor. Darbe giriÅŸimine kılıf bulan paralel yapının sözcüsü, 17 Aralık darbe giriÅŸimini, yolsuzluk ve güçler ayrılığını korumak adına yapılan bir operasyon olarak savunuyor.
Gülen'in yeni karargahı BrükselÄ°hanet belgesinin, Amerika'daki OrtadoÄŸu ve Türkiye ile ilgilenen sivil toplum örgütlerine, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun bazı üyelerine, Amerika'da baÅŸta Yahudi lobilerinin finanse ettiÄŸi kuruluÅŸlar olmak üzere düÅŸünce kuruluÅŸlarına gönderildiÄŸi öÄŸrenildi. Gülen Cemaati'nin önümüzdeki günlerde ABD'deki eylem planına benzer bir eylem planını da Brüksel üzerinden gerçekleÅŸtireceÄŸi öÄŸrenildi. Paralel yapının, Avrupa Konseyi ile Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekillerine ve Avrupa'daki lobilere 18 Nisan'dan itibaren mektupları göndermeyi planladığı öÄŸrenildi. Pensilvanya'nın rolü yokmuÅŸFethullah Gülen'in 17 Aralık darbe giriÅŸiminde bir rolü olmadığı iddia edilen ÅŸikayet mektubunda, Gülen'in avukatlarının ÅŸikayetleri de yer alıyor. Mektupta yer alan en dikkat çekici ve inandırıcılıktan uzak bölüm ise Gülen'in operasyonu yapan paralel yapının hiçbir elemanını tanımadığı iddiası. DiÄŸer taraftan 1999'dan bu yana ABD'de yaÅŸamını sürdüren Gülen'in Türkiye'deki tek isteÄŸinin ise hükümetin ÅŸeffaf ve hesap verebilir olması ve hukukun egemen olması olduÄŸu ileri sürülüyor.Ä°hanet belgesinde, Hükümet ile ilgili iddialar için 2 yıldan bu yana Türkiye aleyhtarı yazıları kaleme alan medya kurumları referans gösteriliyor. Bu referanslara mektupta yer veren yapının dış baÄŸlantıları ve Gezi Parkı sürecinden bu yana durduÄŸu yer de bir ölçüde deÅŸifre oluyor. Mektubu kaleme alan Kılıç, New York Times, WSJ, Washington Post'un haberlerine dikkat çekiyor. Basın özgürlüÄŸünün kısıtlandığından bahseden Kılıç, Türkiye'deki basından örnekler vererek kendi yazısında çeliÅŸkilere düÅŸüyor.Kaynak: Yeni Åžafak
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.