Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62798.224$

Petrol ve gaz miktarı 4 katına çıkacak

Petrol ve gaz miktarı 4 katına çıkacak
Küresel Enerji Takibi kuruluşunun yayınladığı rapora göre, küresel sıcaklık artışını 1.5 dereceyle sınırlandırma taahhüdüne rağmen, dünya çapındaki petrol ve gaz üreticilerinin bu 10 yıl sonunda çıkardıkları petrol ve gaz miktarının 4 katına çıkacağı açıklandı

ABD merkezli Küresel Enerji Takibi isimli kuruluşun ‘Daha Derin Sondaj’ raporunda yer alan verilere göre, dünyanın fosil yakıt üreticileri bu on yılın sonuna kadar yeni onaylanan projelerden çıkarılan petrol ve gaz miktarını neredeyse dört katına çıkarma yolunda ilerliyor. Raporda, ABD’nin 2022 ve 2023’de yeni petrol ve gaz çıkarma projelerine öncülük ettiği ifade edilerek, “Küresel Petrol ve Gaz Çıkarma Takibi'ndeki veriler, 2023'te en az 20 sahanın nihai yatırım kararına ulaştığını ve sekiz milyar varil petrol eşdeğerinin (boe) çıkarılmasını onayladığını gösteriyor. On yılın sonuna gelindiğinde şirketler bu miktarın neredeyse dört katına (64 ek alanda 31,2 milyar boe) yaptırım uygulamayı hedefliyor. Ayrıca 2023 yılında yaklaşık 7,7 boe içeren 19 yeni alan keşfedildi” denildi.

Ayrıca daha önce projeler konusunda az üretimde bulunan ya da bulunmayan dört yeni ülkenin (Kıbrıs, Guyana, Namibya ve Zimbabve) de mevcut hacmin üçte birinden fazlasını oluşturduğuna dikkat çekildi.

Rapor: Şirketlerin çıkardıkları petrol ve gaz miktarı 10 yılda 4 katına çıkacak

“DÜNYA, YENİ PETROL VE GAZ SAHALARININ KEŞFİYLE BAŞA ÇIKAMAZ”

Petrol ve gaz sahaları ile ilgili olarak Uluslararası Enerji Ajansı’nın kararına dikkat çeken raporda, “Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2021'de sıcaklık artışını 1.5 derece senaryosunda kalmak için yeni petrol ve gaz sahasına gerek olmadığı yönünde bir uyarı yayınlamasından bu yana, petrol ve gaz üreticilerinin 45 projede toplam en az 16 milyar varillik yaptırım uyguladığı ve 50 projede en az 20.3 milyar boe keşfedildi. Bu çelişkiye rağmen, petrol ve gaz endüstrisi yeni alanlar geliştirmeye devam etme planlarında kararlılığını sürdürüyor. En çok üretim yapan ülkelerin çoğunluğu, on yılın sonuna doğru üretimlerini artırmayı bekliyor” ifadeleri kullanıldı.

Küresel Petrol ve Gaz Çıkarma Takibi Proje Yöneticisi Scott Zimmerman, analize ilişkin değerlendirmesinde, petrol ve gaz üreticilerinin yeni sahalar keşfetmeye ve geliştirmeye devam etmek için her türlü nedeni öne sürdüklerini belirterek, "Ancak bunların hiçbiri geçerli değil. Bilim net. Yeni petrol ve gaz sahaları açılamaz, aksi halde gezegen (iklim şartları açısından) kaldırabileceğinin ötesine itilmiş olur" uyarısında bulundu.

Rapor: Şirketlerin çıkardıkları petrol ve gaz miktarı 10 yılda 4 katına çıkacak

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: DHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!