‘Porsiyonlar küçültülsün’
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Yenice, "Et girdilerimizin, maliyetlerimizin yüksek olduğu bir süreç olduğunu düşünürseniz, porsiyon küçültmemiz, fiyatlarımızı da revize etmemiz değerlendireceğimiz bir konu" dedi
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel BaÅŸkanı Yenice, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet EÅŸref Fakıbaba'nın yemeklerde israfı önlemek için lokantalarda ve lüks otellerde müÅŸteriye sunulan yemek porsiyonlarının küçültelim önerisinin hem fiyatlara hem de tezgahlara olumlu yönde yansıyacağını belirterek, konuya iliÅŸkin çalışma baÅŸlattıklarını söyledi.
Yenice, yıllardır gıda israfını önlemek için çalışma yaptıklarını, bakanlık koltuÄŸuna oturur oturmaz Fakıbaba'nın böyle bir açıklama yapmasının sektör temsilcileri olarak kendilerini çok mutlu ettiÄŸini söyledi. Her ÅŸeyden önce bir insan olarak yemek israfının kendisini çok üzdüÄŸünü belirten Yenice, "Et girdilerimizin, maliyetlerimizin yüksek olduÄŸu bir süreç olduÄŸunu düÅŸünürseniz, porsiyon küçültmemiz, fiyatlarımızı da revize etmemiz öncelikle deÄŸerlendireceÄŸimiz bir konu." dedi.
Ä°LK UYGULAMA ZEYTÄ°NYAÄžLILARDA
Yenice, yaz sezonunda olduklarına iÅŸaret ederek, "ZeytinyaÄŸlı ve sebze yemeklerinde bu uygulamayı bir an önce hayata geçireceÄŸiz, tüketiciye de ekonomik kazanımları olacak bir çalışma. Bugün itibarıyla çalışmalarımıza baÅŸladık, önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili tüm Türkiye'deki odalarımıza bir genelge hazırlayacağız." diye konuÅŸtu.
Gıda israfının önlenmesi için bakanlıkla her zaman ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını ifade eden Yenice, gıda israfının engellenmesinin hem kendilerine hem de müÅŸterilerine ekonomik katkı saÄŸlayacağını anlattı.
Yenice, porsiyonların küçülmesiyle vatandaÅŸların daha ucuza yemek yiyeceÄŸine iÅŸaret ederek, ÅŸunları kaydetti: "AkÅŸam tezgahımızda kalan yemekler bizim maliyetlerimizi ikiye, üçe katlıyor. Tezgahta kalan her kepçe size maliyet olarak geri dönüyor. Etin ve diÄŸer malzemelerin yüksek maliyetleri bizi son derece rahatsız ediyor. Bir de yaptığımızı satamamak bir kere kaliteyi düÅŸürüyor hem de iÅŸletmeci adına ciddi yükler yüklüyor. Böyle bir uygulama bizi son derece mutlu edecek. Bizde ona göre porsiyonlarımızı azaltarak tezgahlarımızda miktar olarak az ama daha çok çeÅŸitle hem müÅŸteriye çeÅŸitlilik saÄŸlayacağız hem de önemli kazanımlar elde edeceÄŸiz."
Yenice, kalan yemeklerin çöpe atılmayıp, hayvan barınaklarındaki canlılara verilmesi konusunda daha önce yerel yönetimlerle yaptıkları ortak çalışmanın yarıda kaldığına iÅŸaret etti.(Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.