Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Abdullah ÇaÄŸlar, yaptığı açıklamada, cep telefonu, televizyon, kablosuz internet ve diÄŸer elektromanyetik cihazlar vasıtasıyla insanların aşırı derecede nükleer saldırıya maruz kaldığını söyledi. Bu durumun, insanlarda birçok hastalık ve olumsuzluklara yol açtığının bilimsel olarak da saptandığına dikkati çeken ÇaÄŸlar, radyasyona karşı "kalkan" olabilecek tedbirler alınması gerektiÄŸini anlattı. Sütün, radyasyona karşı en iyi koruyucu olarak bilindiÄŸini dile getiren ÇaÄŸlar, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Radyasyonun yoÄŸun olduÄŸu yerlerde ve kimyasal iÅŸlerde çalışan kiÅŸilere süt ve yoÄŸurt verilerek mesleki hastalıklardan korunma yoluna gidildiÄŸini biliyorduk. Åžimdiye kadar süt ve süt ürünlerinin radyasyona karşı en büyük koruyucu, ilaç olduÄŸu bilinen bir gerçekti. Keçiboynuzu, radyasyona karşı mükemmel bir koruyucu. Üniversitemiz Gıda MühendisliÄŸi Bölümünde, son olarak hazırlanan bir projede keçiboynuzu sütle birleÅŸtirildi. ÖÄŸrencimiz Nermin Özge Bilge'nin geliÅŸtirdiÄŸi ürün, özellikle ailelerin büyük ilgisini çekti. Sütle birleÅŸtirilen keçiboynuzu, çocukların geliÅŸimindeki katkısının yanı sıra onları radyasyona karşı da koruyor." Radyasyondan daha çok çocukların ve ileri yaÅŸlardaki kiÅŸilerin etkilendiÄŸi bilgisini veren ÇaÄŸlar, bunun neden olabileceÄŸi riskleri bertaraf edebilmek için sütün keçiboynuzuyla tüketilmesini önerdi. ÇaÄŸlar, süt ve keçiboynuzunun, radyasyona karşı çift etkili bir ilaç olacağını sözlerine ekledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.