Ramazan Ayında Beslenme Önerileri
Özel Konya Hospital Diyetisyeni Sibel Bulut, Ramazan ayında yapılan en büyük hatalardan birinin sahur ve iftar olarak iki ana öğünün yapılması olduğunu söyledi.
Diyetisyen Bulut, iftardan sonra bir, bir buçuk saat arayla yapılacak olan bir ya da iki ara öÄŸünün daha dengeli beslenmeyi getireceÄŸini söyleyerek, “Özellikle bu ara öÄŸünlerde sütlü tatlı veya meyvenin tercih edilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra iftarda su ve hurma ile orucu açtıktan 15-20 dakika sonra yemek yemeye geçmeniz daha saÄŸlıklı olacaktır. Çünkü bu arada beyinden salgılanacak olan leptin hormonu, beyinden doyma sinyalini tüm vücuda göndererek yemeklere yüklenmeyi engelleyecektir” dedi.“YAPILAN YANLIÅžLARDAN BÄ°RÄ° DE SAHURDA SU Ä°ÇÄ°P YATMAKTIR”Yapılan bir diÄŸer hatanın ise, sahurda sadece su içip yatmak olduÄŸunu ifade eden Bulut, “16-18 saat boyunca aç kalma süre zarfında, kan ÅŸekerimiz aşırı derecede düÅŸmektedir. Bu nedenle sahurda süt, yoÄŸurt, peynir gibi protein destekli ürünlerle beslenmek bunu engelleyecektir. Aynı zamanda bu sene yine yaz aylarında tutacağımız oruç nedeniyle sıvı kayıpları yüksek miktarda olmaktadır. Ä°ftar ve sahurda totalde olmak üzere iki, iki buçuk litre su içmek de büyük önem arz etmektedir” ÅŸeklinde konuÅŸtu."AZAR AZAR VE SIK SIK ÖÄžÜN ALIN"Diyetisyen Bulut, iftarda bir anda büyük porsiyonlar yemek yerine küçük ve sık sık yemenin tercih edilmesi gerektiÄŸini de vurguladı. Bulut, az yaÄŸlı yemekler, ÅŸerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesinin, çok yaÄŸlı yemekler yerine daha az yaÄŸlı yemeklerin tercih edilmesinin de önemli olduÄŸunu anlattı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.