Konya
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Saadet’te divan toplantısı

Saadet’te divan toplantısı

Muhabir : Haber Merkezi

Düz bir ovada yer alan Konya’da trafik sorunu yaşandığını ve bu problemin her geçen gün arttığını dile getiren Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, “Seçim öncesi bu konu ile ilgili sürekli çalışmalar yapılıyordu. Seçim bitti çalışmalar da bitti. Konya trafiğinin bir ameliyata ihtiyaca var” dedi

Saadet Partisi Ekim Ayı İl Divan Toplantısı il parti binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, İl Müfettişi Ali Mücevher, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Milli Görüşçü Kuruluşlar’ın (MİLKO) İl Temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

NE VADEDİLDİĞİNİ KAMUOYUNA AÇIKLAYIN

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Milli Görüşçülerin Türkiye sevdalısı olduğunu ifade etti. “İlk gündemimiz her zaman olduğu gibi yine Filistin ve Gazze” diyen Başkan Demirel, eylem ve boykota devam edeceklerinin mesajını verdi. Yaşananlara karşı iktidar sahiplerinin daha fazlasını yapması gerektiğini ifade eden Demirel, “Biz, iktidar sahibi değiliz. Elimizden eylemlere katılmak, boykotu devam ettirmek ve dua etmek geliyor.  İktidar sahiplerinin elinden çok daha fazlasının gelmesi gerekir. Müslüman liderlerin böyle bir derdinin olmadığı görülüyor. Artık Filistin’e fiili bir yardım yapılması gerekiyor. Neden İsrail ile ticaretimiz devam ediyor. İsrail’e petrol akmaya devam ediyor. Ne vadedildi de bu boru hattını hala kapatamıyoruz? Lütfen açıklayın. Bu işin maddi bir yaptırımı varsa kamuoyuna duyurun. Bu halk, Allah’ın izniyle maddi zararı ödemeye hazır. Böyle bir yanlış yapılmış olabilir kabul edebiliriz ama yanlıştan vazgeçin. Kürecik Üssü’nden İsrail’e sinyalin gitmesini istemiyoruz. İktidarın İsrail ile ilgili söylemleri çok güzel ama gelin görün ki İsrail’in silah tedarikçisi silah fuarına davet ediliyor.  Özgürlük filomuz İstanbul’da bekliyor. Neden yola çıkarılmıyor? Gemimizi bırakın. Bizim yolumuzu açın. Biz, devletimizi seviyoruz” şeklinde konuştu.

STK’LARA YÜKLENDİ: YANLIŞ SAFLARDA YER ALMAYIN

Gazze’nin ümmetin namusu ve şerefi olduğunu, STK’lara çok daha önemli görevlerin düştüğünü belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümet, sivil toplum örgütü değildir. İktidar tarafından STK’lara baskı var. STK’nın görevi, hakkın yanında yer almaktır, yanlışları dile getirmektir. Bizim STK’larımız öyle bir hale getirildi ki artık hükümetin yanlışları dile getirilmiyor. Onların istediği açıklamalar yapılıyor. Kardeşlerim, hesaba tek başınıza çekileceksiniz. Bugün yardım aldığınız insanların hiçbiri yanınızda olmayacak. Gelin mazlumun yanında olun. Yanlış saflarda yer almayın.”

İNSANLAR SÜREKLİ KAVGA HALİNDE

Ülkede hiçbir zaman ana gündemin tam anlamıyla konuşulmadığını, vatandaşa ekonomik sıkıntıların konuşturulmadığını dile getiren Demirel, “Bizim ana gündemi çok iyi belirlememiz gerekir. Ülkede kokuşmuşluk çok fazla. Reçete bizim elimizde var. ‘Ahlak ve maneviyat’ üzerine kurulamayan hiçbir sistem asla başarılı olamaz. Bu anlayışta bir eğitim sistemimiz olmadığı sürece yapacak hiçbir şey yok. Şimdi ülkemizde sağcılar ve solcular yok. Şimdi namuslular ve namussuzlar var. Hükümet, atamalarında ‘bizim atadığımız bürokratlar sadık mı liyakatli mi’ sorusu üzerine iyice düşünmelidir. Adaleti sağlayacak insanlara ihtiyacımız var bizim. Bugün Türkiye’de her şey bir noktaya bağlı. Bugüne kadar yaptınız hatalardan vazgeçin, liyakatli insanları göreve getirin. Son zamanlarda şiddet olayları artıyor. Araba kullanıyorsanız bir bırakın da toplu taşımaya geçin: Minibüse, otobüse, tramvaya binin. İnsanlar sürekli kavga halinde. Vatandaş, patlamaya hazır bir bomba. Neden böyle olduk? İnsanların geleceğe güzel bir şekilde bakma düşüncesi ortadan kaldırıldı. Ekonomi bozuldu. İnsanlara umut ve ümit olunması gerekir. Bu da Milli Görüş anlayışıyla çözülür. 23 yıldır iktidar bunu ne yazık ki başaramadı. Biz, ülkede iyi şeyler olması için buradayız ve bunun için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı bu minvalde yapmamız gerekiyor. ‘Bana bu insanların ihtiyacı var’ diye çalışmalıyız. Bir insan demek, bir dünya demektir. Kişisel olarak kendinizi ve çalışmalarınızı asla küçük görmeyin. Birileri mücadeleden vazgeçti diye biz vazgeçmeyeceğiz” dedi.

KONYA’DA TRAFİK SORUNU GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Konya gündemine dair de açıklamalarda bulundu. Demirel, Konya’nın düz bir ovada yer aldığını aktardı. Şehirdeki trafik sorununun günden güne arttığına dikkat çeken Demirel, konuşmalarını şu cümlelerle noktaladı: “Seçim öncesi bu konu ile ilgili sürekli çalışmalar yapılıyordu. Seçim bitti çalışmalar da bitti. Konya trafiğinin bir ameliyata ihtiyaca var. Günübirlik çözümlere ihtiyacımız yok. Allah razı olsun bir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi hayata geçirildi. Kullanıyoruz ancak bu projeyle şehri ortadan ikiye böldüler. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğiniz zaman her şey yanlış olur. Şimdi banliyö hattı yapılacak diye trafiğe yoğunluk katıldı. Hiç mi plan program yok? Lütfen insanların parasını boşa harcamayın. Akşam gördüğümüz rüyayı sabah çalışmaya koymayalım. Yöneticilerimizin planlamalara dikkat etmesi gerekir. Bu problemlerin hepsinin çözümü için Milli Görüşe ihtiyaç var.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.