Şekerleme bayramda tüketiliyor
Ramazan bayramına günler kala çarşı ve pazardaki hareketlilik iç piyasayı hareketlendirdi
Åžekerli Mamül Sanayiciler DerneÄŸi verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’de geçtiÄŸimiz yıl 4,6 milyar liralık satış hacmine ulaÅŸan ÅŸekerli ve çikolatalı mamüller pazarının bu yıl yüzde 10 büyümesi bekleniyor. Yıllık kiÅŸi başına ÅŸeker tüketiminin 2.1 kg olduÄŸu Türkiye’de, ÅŸekerlemelerin yüzde 60’ı bayramlarda tüketiliyor. Bayram dönemleri sektör açısından oldukça hareketli geçerken bu dönem içerisinde ÅŸeker ve çikolata satışları 500 milyon liraya kadar ulaşıyor. Bu rakamın neredeyse yarısını bayram ÅŸekerleri oluÅŸturuyor. Özellikle geleneksel ürünler, lokum ve piÅŸmaniye, bayram döneminin ilgi odakları konumunda oldu. Bayram ÅŸekerleri en çok DoÄŸu ve Güney DoÄŸu Anadolu bölgelerinde satılırken bu bölgeleri sırasıyla Ä°ç Anadolu, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Ege Bölgeleri takip ediyor. Öte yandan uzman yorumları incelendiÄŸinde ise ramazan sonrası aşırı yemek, ÅŸeker ve tatlı tüketmek sindirim sistemi rahatsızlıklarının yanı sıra kan ÅŸekerinin hızlı yükselmesine de neden oluyor, bayramda ikram edilen tatlı sonrasında ayran ve soda tüketiminin ise kan ÅŸekerini dengelemede yardımcı olduÄŸu belirtildi. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.