Selçuk'ta Yeni Yönetim İcraata Başladı
Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nde yeni yönetim anlayışını tanıtmak ve üniversiteye bağlı birimlerin beklentilerini dinlemek amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah TopcuoÄŸlu, Prof. Dr. Ahmet KaÄŸan Karabulut, Üniversite Genel Sekreteri Fazilet Uyar, daire baÅŸkanları, müdürler, fakülteler, meslek yüksekokulları ve yüksekokulların sekreterleri ve koordinatörlükler bünyesindeki çalışanlar katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet KaÄŸan Karabulut, toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada, programı yeni yönetimin anlayışını tanıtmak ve üniversiteye baÄŸlı birimlerin beklentilerini görüÅŸmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.
Bu anlamda kendilerine 88 bin 500 öÄŸrencinin emanet edildiÄŸini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “ÖÄŸrencilerimizi eÄŸitimlerinin sonunda, sadece mesleki alanlarıyla ilgili diplomayı ellerine tutuÅŸturup mezun etme lüksümüz yok. Elbette ki alanında en iyi, en yeni bilgilerle donatarak mücevher ÅŸekilde buradan mezun olmayı hak ediyorlar.
Bunun yanı sıra bıçak sırtından geçtiÄŸimiz ÅŸu günlerde öÄŸrencilerimizi milli, manevi, ahlaki ve kültürel deÄŸerlerle doldurarak mezun etme zorunluluÄŸumuz var.
Dolayısıyla hem öÄŸrencilerimizin, öÄŸrencilik hayatları boyunca karşılaÅŸtıkları veya karşılaÅŸabilecekleri olası sorunları masaya yatırmak, hem de bizim öÄŸrencilerden ve dolayısıyla birebir temasta bulunan öÄŸrenci iÅŸlerinde görevli arkadaÅŸlarımızdan, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterlerimizden merkez rektörlük yönetimi olarak beklentilerimizi size aktarmak üzere bu toplantıyı tertip ettik.” diye konuÅŸtu.
“SORUNLARI YERÄ°NDE GÖRECEĞİZ”
Prof. Dr. Karabulut, belirlenen istekleri, sorunları kategorize edip, üniversitenin bütçesi doÄŸrultusunda önceliklere göre çalışma gerçekleÅŸtireceklerini belirterek,
“Biz bu toplantıdan sonra sizden aldığımız raporları ve burada not aldığımız, kaydettiÄŸimiz görüÅŸleri kategorize edip, ilgili birimlerle bunları paylaşıp, bunun akabinde de her bir okulumuzu yerinde ziyaret edip, idarecilerimizle, idari ve akademik personellerimizle, öÄŸrencilerimizle müstakilen toplantılar yapmayı planlıyoruz. Yani bu ziyaretlerimizde de sorunları yerinde görmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda barınma, yemek, sportif, laboratuvar, derslik imkanlarının yeterlilik düzeyi, ders araç gereçleri dahil her ÅŸey yerinde görülmüÅŸ olacak” dedi.
“GÄ°YSÄ° BANKASI, Ä°HTÄ°YAÇ SAHÄ°BÄ° ÖÄžRENCÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ°N HÄ°ZMETÄ°NDE”
ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanı Hüsnü Gelibolu’nun yatay geçiÅŸ ve yaz okulu uygulamasına iliÅŸkin bilgilendirmesinin ardından, SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanı Hayrettin Hayrullah SofuoÄŸlu da, insanı temel alan bir anlayışla çalışma gerçekleÅŸtirdiklerini ifade etti.
Bu kapsamda üniversite bünyesinde açılan giysi bankasına deÄŸinen SofuoÄŸlu, “Ä°htiyacı olan ihtiyaç sahibi öÄŸrencilerimize hayırseverler, kurumlar, kuruluÅŸlar tarafından temin edilmiÅŸ ve ihtiyacı olan öÄŸrencilerimize ulaÅŸtırılmak üzere giysi bankamız bulunuyor. Ä°htiyaç sahibi öÄŸrencilerimizden hiçbir ÅŸey, hiçbir belge istenmeyecek. Hocam niye belge istemiyorsunuz? Hepiniz biliyorsunuz; istemek zordur. ‘Ben yoksulum, ben fakirim, benim ihtiyacım var’ demek zordur. Hele de 20’li yaÅŸlarda bir genç ise dünyanın en zor iÅŸlerinden birisidir. Gerek yok, oradaki çalışan arkadaÅŸlara da söyledim; seçerlerken asla yanlarında bulunmayacaklar, ‘niye orayı karıştırdın’, ‘dur, ona bakma’ demeyecekler. Ä°htiyaç sahibi öÄŸrencilerimiz gelecekler, beÄŸenecekler, giyinecekler ve gidecekler” ifadelerini kullandı.
Engelli öÄŸrencilere yönelik yaklaşım ve öÄŸrenci otomasyon sistemine iliÅŸkin sunumlardan sonra soru-cevap bölümüne geçildi.
“GÜÇLÜ, ANLAYIÅžLI FERASETLÄ° GENÇLER YETÄ°ÅžTÄ°RMEK Ä°STÄ°YORUZ”
Toplantının son bölümünde konuÅŸan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah TopcuoÄŸlu ise, buna benzer birkaç toplantının daha yapılması gerektiÄŸini söyledi.
“Selçuk Üniversitesi olarak bir aileyiz” diyen Prof. Dr. TopcuoÄŸlu, “Bu ülkeye, memlekete saÄŸlıklı, psikolojisi düzgün, geleceÄŸe bakışı ve duruÅŸu olan gençler yetiÅŸmek gibi bir görevimiz var. Ve bir gün yaratıcıya hesap vereceÄŸiz.
Hesabı aklınıza getirin ve bu üniversiteyi 41’inci yılında 41 kere maÅŸallah denilebilecek bir pozisyona getirelim. Birlik, beraberlikle geleceÄŸe doÄŸru güçlü, zarif, anlayışlı, ferasetli gençler yetiÅŸtirmenin mücadelesini vermek istiyoruz. Biz yola böyle çıktık ve böyle ilerlemek istiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.