Seydişehirli bal üreticileri için seminer
Seydişehir Bal Üreticileri Birliği, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle bal üreticisi çiftçilere seminer düzenleyerek karabuğdayın önemini anlattı.
SeydiÅŸehir Belediyesi DüÄŸün Salonu'nda yapılan seminere, SeydiÅŸehir Bal Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Mustafa TaÅŸdöÄŸen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°lçe Müdürü Yavuz Ünüvar, Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄŸü Ziraat Mühendisi Nevin Özer ve bal üreticisi çiftçiler katıldı.
Özer, seminerde yaptığı konuÅŸmada, karabuÄŸdayın dünyada 3,5 milyon hektarlık alanda yetiÅŸtiÄŸini, unu ve danesinde gluten bulunmadığını belirtti. KarabuÄŸdayın çölyak hastalığında alternatif bir ürün olduÄŸunu anlatan Özer, ÅŸunları söyledi:
"Bitkinin yeÅŸil kısmında rutin denilen tıbbi, aromatik bir madde bulunmakta. Bu rutin maddesi ÅŸu anda kanser tedavisinde kullanılan önemli bir madde. Ayrıca bu ürün 20 günde çiçek açan bir bitki. Bu özelliÄŸiyle arıcılık için önemlidir. DiÄŸer buÄŸday çeÅŸitlerinin aksine çiçekli ve ballı bir bitki olması nedeniyle arıcılara da umut oldu. Yaz aylarında Orta Anadolu'da çiçek bulmakta zorlanan arıcıların çiçek sorununa karabuÄŸday çare olabilecek. AraÅŸtırmalarımızda 4 dekar karabuÄŸday ekili alanda yapılan arıcılıktan 60-70 kilogram bal hasadı yapıldığını öÄŸrendik. Bal üreticileri tarlalarına karabuÄŸday ekerlerse, kendilerine önemli bir gelir kaynağı saÄŸlayabilirler."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.