Konya
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Seyit Karaca’ya yeni görev  

Seyit Karaca’ya yeni görev  

Muhabir : Haber Merkezi

İkinci kongre sürecini tamamlayan Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan tarafından açıklanan genel merkez yönetiminde, Deva Partisi Konya Kurucu İl Başkanı Dr. Seyit Karaca Teşkilat İşleri Başkanlığı görevine getirildi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından, partinin yeni yönetimini açıklandı. Yeni modelle birlikte milletvekilleri, bakanlıklardan sorumlu "gölge bakan" olarak atanırken, parti teşkilatından genç isimlerin de yönetimde yer alması dikkat çekti. Partinin en üst kademesinde yapılan değişiklikler, siyasi gözlemciler tarafından partinin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Genel başkanvekilliği görevine İbrahim Çanakçı getirilirken, milletvekillerinin de “gölge bakan” olarak atanması partinin hükümet çalışmalarına yönelik hazırlıklarını gösteriyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından açıklanan Genel Merkez yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

İbrahim Çanakçı Genel Başkanvekili olurken, Teşkilat İşleri Başkanlığı görevine Konya Kurucu İl Başkanı Dr. Seyit Karaca atandı.

Anayasa Mahkemesi eski üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Partinin Gençlik Çalışmaları ise Mehmet Sait Başaran’a emanet edildi.

 Milletvekilleri Gölge Bakanlık görevine getirildi

Yeni yönetim modelinde milletvekillerinin “gölge bakan” olarak atanması, partinin olası bir hükümet değişikliğine hazırlık yaptığı yorumlarına neden oldu. Milletvekilleri, çeşitli bakanlıklardan sorumlu olacak şekilde görevlendirildi: İdris Şahin Adalet ve İçişleri Bakanlıklarından sorumlu, Mustafa Yeneroğlu, Dışişleri Bakanlığı'ndan sorumlu gölge bakan olarak görev aldı.

Sadullah Kısacık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan sorumlu olurken, aynı zamanda parti sözcüsü olarak görev yapacak. Burak Dalgın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sorumlu oldu. Ertuğrul Kaya Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan sorumlu. Evrim Rızvanoğlu İklim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra İklim ve Çevre Konularından sorumlu oldu. Mehmet Emin Ekmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nı üstlenirken; Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanlığı’ndan sorumlu oldu.

Yeni dönem, partimize ve ülkemize hayırlı olsun

Deva Partisi Teşkilat İşleri Başkanlığına getirilen Dr. Seyit Karaca yeni dönemin partimiz ve ülkemize hayırlı olsun diyerek şunları ifade etti: “Öncelikle sürecin görev alan arkadaşlarımız, partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm kurullarda görev alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İl Teşkilatlanmasına ilk olarak Konya’dan başlayan partimizde Genel Başkanımız ilk görevlendirme esnasında “hoşgörü ve tevazuyu, kardeşliği partimize hâkim kılmak ve bunun temelinde bir Türkiye inşa etmek üzere yola çıktığımızı” beyan etmişlerdi. Geldiğimiz noktada son derece onurlu, bir o kadar da ağır bir görevi tarafımıza tevdî etmiş oldu. Son derece onur duydum ve il teşkilatım adına gururlandım. Genel Başkanımıza ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Başta Genel Başkanımız Ali Babacan olmak üzere, Genel Merkez Teşkilatımız, Milletvekillerimiz ve sahadaki tüm teşkilatlarımızla beraber bu ağır görevin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerek, kural bazlı yönetimle, denge denetleme mekanizmalarının doğru çalıştığı müreffeh bir Türkiye inşa etmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Önceki dönemde görev yapan tüm kurul üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Yeni göreve seçilen tüm kurul üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum.  Şu anda teşkilatımızın bayrağını dalgalandıran tüm teşkilat mensuplarımızı kutluyorum. Ülkemizin dört bir yanında bu kervana kuruluşundan itibaren azıcık bile olsa katkıda bulunmuş, çeşitli sebeplerle aramızda olmayan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnsanımızı iki kutuplu siyasetin kayıkçı kavgalarına mahkummuş gibi göstermeye çalışan figürlere inat bir üçüncü yolun bulunduğunu, bu yolun DEVA YOLU olduğunu ısrarla, sabırla ve gayretle anlatmaya devam edeceğiz.  Zaman, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp makul olanda buluşma zamanı.  Tüm vatandaşlarımızı DEVA bayrağı altında buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.