Şiir itibar görürdü
Konya Aydınlar Ocağı’nda şiir ve hatıra dolu hayatının hikâyesini anlatan Doç. Dr. Kâmil Uğurlu, “50’li yılların Konya’sında şiire, kültüre ve âşıklara itibar verilirdi. Şiir şimdiki kadar itibarsız değildi” dedi
Konya Aydınlar Ocağı’nda “Uzun Yaşanmış Bir Ömrün Kısacık Hikâyesi” adı altında hayatını şiir okuyarak ve hatıralarını paylaşarak anlatan Mimar, Şair ve Yazar Doç. Dr. Kâmil Uğurlu, eskiden Konya’da şiire, kültüre ve âşıklara büyük itibar verildiğini söyledi.
Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit, takdim konuşmasında mimar, şair ve yazar Kâmil Uğurlu’nun Makedonya’nın bir şehri olan Struga’da düzenlenen “Struga Şiir Akşamları”nda Türkiye’yi temsil ettiğini, kökü 17.yüzyıla dayanan bir gelenek olan “şehrengizi” yazılarıyla o geleneği Konya Şehrengizi’den başlayarak Hatay Şehrengizi’yle yaşattığını söyledi.
80 yaşına gelmesine rağmen kendisini “yaşlılar sınıfı”nda kabul etmediğini belirterek sohbete başlayan Doç. Dr. Kâmil Uğurlu, “Nüfus cüzdanımda Aladağ’da doğduğum yazılı. Benim doğduğum seneler 40’lı senelerdi. Karaman’a bağlı bir bölge idi. Daha sonra Konya’nın Hadim İlçesine bağlandı. Ve oranın âyanları sayılan, unvanları bu olan bir aileye mensubum.” dedi. Yazar Uğurlu, ailesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Rahmetli pederim Arif Ağa’nın hayattaki tek ideali, hayatta olan dört çocuğunun tahsil etmesi, okutması idi. Ve bunu teminen fakir bir yaşında iken aileyi Karaman’a aktarmış. Karaman’da bir kız ve biri erkek iki kardeşim 15 gün ara ile zatürreden vefat etmişler. Okutulmayan iki kardeşimden biri terzi oldu. Kız kardeşim kurslara gitti ve daha sonra kurduğumuz şirkette Teknik Ressam olarak bize yardımcı oldu.” (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.