Türk iş adamlarına Pakistan'a yatırım daveti
Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Pakistan'da farklı sektörlerde yatırım fırsatları bulunduğunu belirterek, Türk iş dünyası temsilcilerini Pakistan'da yatırım yapmaları için davet etti
Pakistan BaÅŸbakanı Åžahid Hakan Abbasi, Pakistan'da farklı sektörlerde yatırım fırsatları bulunduÄŸunu belirterek, Türk iÅŸ dünyası temsilcilerini Pakistan'da yatırım yapmaları için davet etti.
Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Kurulu (DEÄ°K) açıklamasına göre, D-8 Zirvesi için Ä°stanbul'a gelen Abbasi, Türk iÅŸ adamlarıyla Ä°stanbul'da yuvarlak masa toplantısında buluÅŸtu. Toplantıya, DEÄ°K/Türkiye-Pakistan Ä°ÅŸ Konseyi üyeleri ile Pakistan'da yatırımı bulunan ve ticaret yapmakta olan iÅŸ dünyası temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuÅŸan Abbasi, tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörlerinde Pakistan'da yatırım fırsatları bulunduÄŸuna iÅŸaret ederek, Türk iÅŸ dünyası temsilcilerini Pakistan'da yatırım yapmaları için davet etti. Abbasi, serbest ticaret anlaÅŸması üzerindeki müzakere sürecinin tamamlanması için Türk tarafının desteÄŸini istedi.
DEÄ°K/Türkiye-Pakistan Ä°ÅŸ Konseyi BaÅŸkanı Atilla Yerlikaya da Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik sınırların kaldırılması çaÄŸrısında bulundu.
Yerlikaya, Türkiye ile Pakistan arasındaki potansiyelin keÅŸfedilmesi için serbest ticaret anlaÅŸmasının tamamlanmasının yanı sıra yatırımlar ve hizmetleri de içeren kapsayıcı bir anlaÅŸmanın iki dost ülkenin potansiyelini kullanabilmesi için ÅŸart olduÄŸunu ifade etti.
Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'na ortak olunması gerektiÄŸini vurgulayan Yerlikaya, iki ülke arasında 610 milyon dolar olan ticaret hacminin kolaylıkla 1 milyar doların üzerine çıkarılacağını kaydetti.
Yerlikaya, enerji, saÄŸlık, inÅŸaat ve müteahhitlik ve otelcilik gibi sektörlerde fırsatların iyi araÅŸtırılması gerektiÄŸini belirterek, kendini ispat etmiÅŸ Türk müteahhitlik sektörünün de Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nda deÄŸer yaratan bir ortak olabileceÄŸini vurguladı.
Ä°ki ülke arasında kısmen planlama eksikliÄŸinden kaynaklı taşıma sorunları ve yüksek gümrükler gibi fiziksel nedenlere baÄŸlı olarak büyüyememiÅŸ bir dış ticaret resmi olduÄŸuna iÅŸaret eden Yerlikaya, "Türkiye'nin müteahhitlik baÅŸarısı tescillidir. Cam, makine, gıda azımsanmayacak ölçeklere sahiptir. 200 milyonluk genç bir tüketim pazarına ihracatla ancak bir süre yetiÅŸebilirsiniz. Sonuçta yatırım mutlaka gerekecektir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Pakistan'ın, dünyanın en büyük süt ve pamuk üreticilerinden biri olduÄŸuna deÄŸinen Yerlikaya, ÅŸu açıklamalarda bulundu:
"Pakistan, enerji kısıtı nedeniyle bu ürünleri katma deÄŸere dönüÅŸtüremiyor. Güvenlik sorunu Batı medyasınca abartılı bir dille anlatılıyor. Serbest ticaret anlaÅŸması ticaretin hızlı artmasını saÄŸlayacak.
Ülkenin milli gelirinin 300 milyar dolar civarında olduÄŸunu göz önünde bulundurursak Çin-Pakistan Ekonomik koridoru kapsamında ülkeye giren 60 milyar dolarlık yatırımın ne anlama geldiÄŸini daha kolay anlayabiliriz. Bu yatırımlar Pakistan'ın tarım ve sanayi sektöründeki kilidini kırmasını saÄŸlayacak. Türk yatırımcıların bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.