Virüsün aşısı küflü peynir
Kadınlar Pazarı esnafı, koronavirüsün yayılması ile birlikte küflü peynire de ilginin arttığını söyledi. Esnaf, küflü peynirin virüse karşı aşı görevi yaptığına dikkat çekti
Konya’ya özgü olan ve tüm öğünlerde tüketilen küflü peynir koronavirüsün yayılması ile birlikte satışı artan ürünler arasında yer aldı.
Kadınlar pazarı esnafı, küflü peynirin içindeki probiyotik bakterilerin bağırsak florasını güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Küflü peynir insan vücudundaki bakterileri öldürmede birebir faydalı bir ürün. Yerin altında küflendirilen peynir, bilinçli toplum tarafından virüsün yayılması ile birlikte daha çok tüketilen bir ürün oldu” diye konuştu.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde askerlerin sefere çıkmadan önce kullanmaya başladığı ve sefer süresince de kullandığı küflü peynirin, Ne güzel bir ilaç, ne güzel bir gıda içinde ne prospektüsü var , ne de son kullanma ve üretim tarihi. Herkes bu aşıyı evinde kolaylıkla bulundurabilir” dedi. Küflü peynir, bizi savaş meydanın da düşmanlarımızdan salgın hastalıklardan korumuştur diyen esnaf, “Biz kadınlar pazarı esnafı sattığımız peyniri direk köylüden alıyoruz. Tamamen, köylerde doğal ortamlarda küflenmiş peynirler. Kadınlarımızın emeği olan peynirler. Bu peynirlere artan talep bizleri mutlu ediyor. Sağlığını düşünenlerin küflü peynir yemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Fatih ERSOY
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 1KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.