© Konya Postası 2021

30 besiciye ahır hibesi

2017 yılı KOP ahır yapımı hibe müracaat başvuruları sonuçlandı. Konya merkez ve ilçelerindeki 30 besici hibe desteği almaya hak kazandı

2023’te tarımsal hasılanın 150 milyar dolara, tarımsal ihracatın ise 40 milyar dolara çıkarılmasını hedefleyen Hükümet, bir yandan yatırımlarda tarımı ilk sıraya alırken, diğer yandan yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda 2017 yılı KOP ahır yapımı hibe müracaat başvuruları sonuçlandı. Bu kapsamda Konya merkez ve ilçelerindeki 30 besiciye hibe desteği sağlandı.

İŞTE HİBE ALMAYA HAK KAZANANLAR

İsa Oymak, Muhsin İdi, Mevlüt Sayman (Akşehir), Mustafa Selek (Selçuklu),  Murat Güzel (Ilgın), Musa Dağlı (Tuzlukçu), Mehmet Yıldız, Salih Dur, Özcan Ertuğan (Çumra), Mehmet Ersan, Sinan Deveci, Mehmet Baştürk, Hüseyin Ertürk, Yusuf Bünyamin Avcı, Fatih Ildız (Karatay), Muhammer Çelik, Seyit Zengin, Arafa Akyol, Ahmet Demir (Akören), Ahmet Karakışla (Karapınar), Durmuş Karabıyık (Meram),  Hasan Hüseyin Yangöz, Ali Meşe, Ahmet Uçar (Sarayönü), Muhammet Taşpınar (Cihanbeyli), Süleyman Kasalak (Beyşehir), Bilal Cıbır     (Ereğli),  Ali Kartaltepe (Kadınhanı), Bünyamin Karakuzu (Emirgazi), Fettahoğlu Tarım Ltd.Şti. (Karapınar)

AĞIL VE AHIR YAPIMI İÇİN HİBE DESTEĞİ

Hibe desteği, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için yapılacak yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesini amaçlıyor. Yatırımda büyükbaş işletmelerinde alt sınır 10 baş üst sınır 49 baş, küçükbaş işletmelerinde ise alt sınır 100 baş üst sınır 200 baştır. İşletme kapasitesi büyükbaş işletmelerde 49 baştan, küçükbaş işletmelerde ise 200 baştan büyük olan gerçek ve tüzel kişiler, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır, kapasite fazlası kısımlar yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

DESTEKLEME BEDELİ NE KADAR?

Destekleme bedeli oluşturulurken mevcut anaç hayvan sayısı baz alınıyor ve 15 aylık dişi düvelerde anaç hayvan sayılıyor. Başvuru yapan tüzel yada gerçek kişi mevcut anaç sayısının iki katı kadarına kadar başvuruda bulunabiliyor. Örneğin 15 adet anaç sığırı olan bir yetiştirici 30 baş anaç sığır sayısına kadar başvuruda bulunabilir. Her anaç sığır karşılığında 3000 TL ahır yapımı için devlet desteği olarak ödenecek. (Murat GÜZEL)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER