‘Akademi’ büyüyor
GüncelÖzel Akademi Hastanesi olarak büyüme kararı aldıklarını ifade eden Özel Akademi Hastaneleri Genel Müdürü Opr. Dr. Esat Mehmet Arslan, Özel Medline Hastanesini bünyelerine kattıktan sonra her kesimden insana daha rahat hizmet vereceklerini söyledi
Geçtiğimiz aylarda Özel Akademi Hastanesi, Özel Medline Hastanesi’ni satın alarak büyesine katmıştı. Satış yapıldıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel Akademi Hastaneleri Genel Müdürü Opr. Dr. Esat Mehmet Arslan, nasıl büyüme kararı aldıklarını ve sağlık sektörünü değerlendirdi.
‘BÜYÜMEYE KARAR VERDİK’
Özel Akademi Hastanesi olarak 2002 yılında kurulduklarını söyleyen Özel Akademi Hastaneleri Genel Müdürü Opr. Dr. Esat Mehmet Arslan, kuruldukları günden bugüne 1,5 milyon muayene ve 75 bin ameliyat gerçekleştirdiklerini aktardı. 4 bin metrekare kapalı alan içerisinde, 4 ameliyathane, 60 yatak, 17 farklı branştan 25 hekimle hizmet verdiklerini kaydeden Arslan, “Gelen hizmet talebini karşılamak, vermekte olduğumuz hizmet kalitesini artırmak, sağlık hizmet sunumunu devam ettirebilmek için de büyüme zaruriyeti hissettik. Çünkü oluşan yeni şartlarda büyümemek, hizmetin devamını ve kalitesini riske sokar hale geldi ve bu ihtiyaçlar neticesinde büyümeye karar verdik. Bu esnada Esas Holding özel hastanecilik faaliyetini bırakma kararı almıştı. Bu durum ihtiyacımızı karşılayacak fırsatı doğurdu ve bizde Esas Holding Grubu’nda faaliyet gösteren Özel Medline Hastanesi’ni kendi bünyemize dahil ettik” diye konuştu.
HER KESİMDEN İNSANA KALİTELİ HİZMET
Medline Hastanesinde çalışan sayısını 340’a çıkardıklarını ifade eden Arslan, bu sayıyla 50 kişinin de istihdama dahil edildiğini anlattı. Şuanda her iki hastanede de 560 kişiyle hizmet verdiklerini dile getiren Arslan, “Medline Hastanesi’ni Ağustos 2016’da satın aldıktan sonra sinerji oluşturacak alt yapı birlikteliğini de tamamlamış olarak hastane ismimizi değiştirme kararı aldık. Bundan böyle Özel Medline Konya Hastanesi, Özel Akademi Meram Hastanesi olarak Özel Akademi Hastanesi ve Özel Akademi Hastanesi Konya olarak faaliyetine devam edecek. Her iki hastanemiz tecrübesini, alt yapısını, personelini, bilgisini paylaşacak ve birbirini tamamlayacaktır. Her kesimden insanımıza kaliteli hizmet vererek sadece Konyalı halkın değil, çevre il ve ilçelerden, yurt dışından gelen hastalarımızın da tercih edeceği sağlık kuruluşu olma yönünde ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
SAĞLIKTA MEMNUNİYET KONUSUNDA ÖZEL HASTANELERİN DURUMU
Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm programı ile Türkiye’de verilen sağlık hizmeti çıtasını çok yükselttiğini kaydeden Arslan, “Türkiye kadar sağlıkta temel teminat paketleri geniş, neredeyse her türlü hizmeti karşılayan, 18 yaş altı çocuk, hamile bayan, acil hasta olduğunda sigorta olup olmadığını sorgulamadan, prim boruna bakmadan kamuda ya da özel de her türlü harcamasını ödeyen, muayene tetkik ve ameliyat bekleme sürelerini neredeyse hiç olmayan ve bunu çok az bir harcama ile gerçekleştiren sonuçta da çok yüksek memnuniyet sağlayan başka bir ülke yoktur. Türkiye’de kişi başı sağlık harcaması OECD ülkeleri arasında en altta iken sağlıkta memnuniyet oranı OECD ortalamasının üstündendir” şeklinde konuştu. Türkiye’de yıllık sağlık harcamalarının 15 yıl içerisinde ciddi oranda arttığını söyleyen Esat Mehmet Arslan, “Türkiye’de tüm sektörlerde belli bir refah seviyesi yakalanmıştır ve sağlık sektörü de bundan payını almıştır. Toplam sağlık harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içerisindeki oranı çok değişmemiştir. Türkiye’de hastane yataklarının yüzde 20.8’i özel sektörde bulunmakta ancak nitelikli yatakların yüzde 29.72’si, yoğun bakım yataklarının ise yüzde 43.2’si özel hastanelerde bulunuyor. Bu kapasiteler karşısında poliklinik hastalarının yüzde 18.4’ü yatan hastaların yüzde 31.3’ü özel hastanelerden hizmet almaktadır. Ameliyatların ise yüzde 33.6’sı, A Grubu ameliyatların yüzde 34’ü özel hastanelerde yapılıyor. Tüm bunların karşısında SGK sağlık ödemelerinin ise yüzde 22.4’ü özel hastanelerde yapılmaktadır. Yani özel hastanelerin de yüzde 20’sine sahip olmakla birlikte sağlık hizmetinin yaklaşık yüzde 34’ünü veriyor. Buna karşılık sağlık harcamalarından yüzde 22 pay almaktadır. Bu durum sağlıkta başarı ve memnuniyet artışında özel hastanelerin payını ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Konya’da da hastane yataklarının yüzde 12’sinin, yoğun bakım yataklarının yüzde 24’ünün özel hastanelerde bulunduğunu aktaran Arslan, poliklinik başvurularının ise yüzde 11’inin özel hastanelerde yapıldığı bilgisini verdi. Konya’da kamu sağlık hizmetlerinin yaygınlığı ve kolay ulaşılır olmasının özel sağlık hizmeti sunumunu sınırlandırdığını ifade eden Arslan, bu nedenle ulusal yatırımcıların Konya’ya rağbet etmediğini ve yerel yatırımcıların da zor şartlar altında hizmet sunduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.(Mustafa KARAKAYA)
İlginizi Çekebilir