Balık tezgâhları süsledi
KonyaKonya yemek kültüründe olmayan ve sadece kış aylarında tüketilen balık, av sezonunun açılması ile birlikte tezgâhları da süslemeye başladı.
Konya Kadınlar Pazarında balık satışı yapan Veysel Karabayır, Konyalıların kış ayları gelmeden balık tüketmediğini söyledi. Konya yemek kültürünün zengin olduğunu ifade eden Karabayır, “Sezonun açılması ile birlikte az miktarda da olsa çok fazla çeşit balık Konya’ya geldi” dedi. Karabayır, Çupra, Hamsi, Palamut balıklarının tercih edildiğini belirterek, “Karadeniz hamsi Konyalılar tarafından en çok tercih edilen balıktır. Bunun yanında palamut, çupra ikinci sırada yer almaktadır. Göl balıkları da tercihler arasında yer alan ve deniz balığı kadar tercih edilen bir balık değildir” ifadelerini kullandı.
Kar yağmasını bekliyoruz diye konuşan Karabayır, “Konyalı kar düşmeden, havalar soğumadan balık tüketmez. Havaların soğumasını bekliyoruz. Bu günlerde balığa olan özlemini gidermek isteyenler balık almaya geliyor” diye konuştu. Haber: Fatih ERSOY
İlginizi Çekebilir