Cevizli baklava tercih ediyoruz
Konya11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala pastanelerde ramazan hazırlıkları şimdiden başladı
Tüm akrabaların ve dostların bir araya geldiği, küskünlerin ve kırgınların barıştığı iftar sofralarının vazgeçilmezi ise cevizli baklava. Fındıklı, fıstıklı, cevizli gibi çeşitleri olan baklavaların ramazan öncesi şimdiden sardı. Pastaneler ramazan ayına sayılı günler kala baklava siparişlerini almaya başladı. Vatandaşların en çok cevizli baklayı tercih ettiğini söyleyen Pastane işletmecisi Mustafa Varlı, vatandaşları özellikle sağlıksız ürün tüketmemeleri konusunda uyararak, "Halkımız sağlıksız ürünlere lütfen dikkat etsin. Kalitenin önceden ödenen bir bedeli vardır, ama kalitesiz ürünün sonradan ödenen büyük bedelleri vardır. 3-5 TL daha ucuza alacaksınız diye sağlığınızdan olmayın" dedi.
Varlı, “Baklavanın kaliteli olduğunu anlamak için öncelikle rengine dikkat etmek gerekir. Dışı altın sarısı olduğu gibi içindeki fıstığın, cevizin kendisine has bir kokusu ve tadı olmalı. Tepsiyle baklava alırken tepsinin içinde şerbeti fazla olmamalı, ürün alırken günlük olup olmadığı mutlaka sorulmalı ve glikoz şuruplu olup olmadığına dikkat edilmeli” diye konuştu. (Sultan TÜRKMEN)
İlginizi Çekebilir