Dondurma sezonu açıldı
KonyaSoğuk geçen kışın yerini ilkbahara bırakması ile birlikte artmaya başlayan hava sıcaklıkları dondurma üreticisi ve satıcılarını sevindirdi…
Dondurmacılar yeni sezona birbirinden iddialı ürünlerle hazırlanıyor. Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden dondurma vitrinlerde yerini almaya başladı. Uzmanların kış aylarında da yenilebileceğini söylemesine rağmen kış sezonunda hak ettiği değeri göremeyen dondurma yaz sezona hızlı girdi. Kış aylarında genellikle bademcik problemi olmayanların tercih ettiği dondurmaya havaların ısınmasıyla talepler başladı. Sütlü, bademli, Antep fıstıklı çeşitlerinin sıklıkla raflarda dizildiği dondurmalar bu yıl talep değiştirebilir. Geçtiğimiz yılın farklı aromalı dondurmalara vatandaşın ilgisinin güzel olduğunu söyleyen Dondurmacı, Adem Arıkan, “Nisan ayında sezon açılıyor. Dondurmalarımızı salep süt şeker ne gerekiyorsa en güzel şekilde hazırladık yaza hazırız. Geçen sene farklı tatlar çok sevildi. Özellikle hurmalı dondurmaya ilgiden oldukça memnunduk. Bu sene aynı ilgiyi bekliyoruz” dedi. Dondurma yerken ısırılmaması gerektiğini belirten Özkan, bunun dişlere çok zararlı olduğunu ifade etti. Özkan , “Dondurma dilde eritilirse hem sağlık açısından uygun hem tat alma açısından daha işlevseldir" ifadelerini kullandı. (Sultan TÜRKMEN)
İlginizi Çekebilir