Et fiyatları düşüyor
KonyaKonya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, pandemi nedeniyle düğün salonları ve lokantaların kapalı olmasından dolayı ete talebin düştüğünü bunun da fiyatlarda düşüşe geçtiğini söyledi
Pandemi nedeniyle birlikte lokantaların, düğün salonlarının turizm sektörünün kapalı olmalı nedeniyle kırmızı et fiyatlarında ciddi düşüş yaşandı. Kırmızı ete talebin düşmesi nedeniyle fiyatlarında da ayağı çekildiğini söyleyen kasaplar, et fiyatlarının ucuzlamasına rağmen talep görmediğini söyledi. Konya Kasaplar Odası Başkanı Başkanı Davut Balbaloğlu, pandemi nedeniyle yaşanan et fiyatlarındaki düşüşün, nerede kadar gideceği konusunda fikir sahibi olmadıklarını söyledi. Geçen yıl bu dönemde kargas etin 34 liradan kesildiğini söyleyen Balbaloğlu, “Bu yıl aynı dönemde 30-32 liradan kesim yapılıyor. Üretici ciddi zarar ediyor” dedi. Bu tarihlerde hayvanların yediği yemin et yapmadığına dikkat çeken Başkan Balbaloğlu, “Besici bu durum da hayvanını kestirirse zarar eder. Kestirmezse maliyetleri artar. Bu durum da üreticinin mağduriyeti çok büyük” dedi. Bugün en çok et satıldı dediğimiz kasapta günlük 50 kilo et satılmıyor ifadelerini kullanan Başkan Balbaloğlu, “50 liraya satılan dana kıyma 45 – 40 liraya kadar düştü” diye konuştu. Haber: Fatih ERSOY
İlginizi Çekebilir