Etliekmek savaşlarına son nokta koyuldu
KonyaKonya’da döner ve etliekmek alanında marka zincirini oluşturan Ekrem Coşkun, son günlerde tartışılan etliekmeğin gramajına ilişkin açıklamalarda bulundu
Ekrem Coşkun Etlekmek olarak hizmete başladıklarından bu yana reçetelerini değiştirmediklerini ifade eden Coşkun, “Uzun süreden beridir de Konya Etliekmeğinin bir standardının olması gerektiğini yüksek sesle dillendiriyoruz. Vatandaşlarımız yıllarca fahiş fiyatlara etliekmek yemek zorunda kaldı. Bu düzene, haksız kazanca dur demek için kalitemizi bozmadan “herkes etliekmek yesin diye” son derece uygun fiyatlara kampanyalar başlattık. İçecek fiyatlarımızı piyasanın çok altında tutarak halkımıza cazip bir seçenek sunduk. Yüzlerce işletme bizi takip etti. Gururla ifade ediyoruz ki; işaret fişeğini yaktığımız bu stratejide kazanan vatandaşlarımız oldu. Neticesinde Etliekmek tüketimi de ekonomik sıkıntılara rağmen arttı. Hal böyleyken halkımızın menfaatlerini gözeterek bu düzene çomak sokmaya, fahiş fiyatların karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.
ETLİEKMEK KALİTESİNDEN ASLA TAVİZ VERİLMEMELİ
“Geleneksel Konya Etliekmeğinin muhakkak bir standardı olması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz” diyen Ekrem Coşkun, “Vatandaşlarımız hem uygun fiyata etliekmek yiyebilmeli hem de etliekmeğin kalitesinden asla taviz verilmemeli. Bunun nasıl yapılabileceğini de şubelerimizde 3.5 yıldır cümle aleme gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
LEZZETİN SIRRI AÇIKLANDI
Türkiye’nin ilk TSE Belgeli Etliekmekçisi olarak reçetelerini paylaşan Coşkun, birkaç gündür tartışılan konuya son noktayı koyarak, 3 buçuk yıllık lezzetin sırrını açıkladı;
Hamur: 180 gr
Etin gramajı ve niteliği: Dana arka but, kaburga, döş (100-110 gr)
İç malzeme : 130-140 gr
Toplam : 420-430 gr
Uzunluk 85-90 cm uzunluk
Genişlik 15-17 cm
İlginizi Çekebilir