GENÇLER MANEVİ DEĞERLERİ UNUTMUYOR
KonyaRahmet Akşamları programında gençlere manevi konularda mesajlar verildi. Seslendirdikleri eserler ile Konyalı gençlere mesaj veren İslami rap sanatçısı Resul Aydemir ve müzisyen Emirhan Doğan, milli ve manevi değerlerin önemini anlattı
‘GENÇLİĞE MANEVİ DEĞERLERİ ANLATIYORUZ’
Lakabının Misal olduğunu ve 15 yıla yakındır rap müzik ile ilgilendiğini ifade eden O Ses Türkiye ikincisi Resul Aydemir, gençlerinde bu konulara ilgi duyduğunu söyledi. insan psikolojisinin birbirine yakın olduğunu ve gençlerin verilen mesajlara yabancı kalmadığını kaydeden Aydermir, “Medrese eğitimi aldım aynı zamanda hafızım. Genellikle gençlerimize dini konularda mesajlar veriyorum. Bizler bu dini konulardaki mesajların verilmesi için artık güncel metodların kullanılması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de müzik ve bununla beraber İslami çerçevede dinimizin kurallarını halel getirmeden gençlere ulaşmamız gerekiyor. Gençlerimizi kaybediyoruz ve aile faciaları yaşanıyor. Bize uygun olanı milli ve manevi değerlerimizi anlatmaktır. Gençlerimizin de zaten bu şekilde dikkatini çekmeme gibi bir durum söz konusu olmaz. Bizim milletimiz bir silkelendiği zaman imanıyla beraber büyük işler başarabilir” sözlerini kullandı. Gençlerin söyleyenen dini rap müziğe bakışının olumlu olduğunu belirten Aydemir, bütün gençlerin kazanılması gerektiğine vurgu yaptı. Dini konuları kimsenin kalbini kırmadan herkese anlatılması gerektiğine vurgu yapan Resul Aydemir, dini değerlerin bozulduğunu, bu konuda özeleştiri yapılması gerektiğini ve her zaman ümitvar olunması gerektiğini anlattı.
‘KONYALILAR YENİLİĞE HER ZAMAN AÇIK’
Konyalı olduğunu ve 10 yıldır profesyonel sahne hayatı bulunduğunu dile getiren müzisyen Emirhan Doğan, Ramazan aylarında yaklaşık 20 ilde sürekli programlara davet edildiğini ve tasavvuf ve sanat müziği konserleri de verdiğini söyledi. Rahmet Akşamları programının kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Doğan, “Konyalı hemşerilerimiz tarafından beğeni ile takip ediliyor. Bizler bu sahneye çıktığımız zaman insanlarımızdan gayet olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi. Tasavvuf müziğini normal formların dışında modern sanat dalı ile yapmaya çalıştıklarını kaydeden Emirhan Doğan, “Eserlerimiz klasik ama müzik ve tavrımız modern. Gençliğe hitap edilmesi için bu anlayışı sergiliyoruz. Bu sayede Konyalılara da ulaşabiliyoruz, Konyalılar yeniliğe her zaman açık, sanatı ve sanatçıyı destekliyorlar. Bu tabi Ramazan Ayı’nda da devam ediyor. Ramazan ayı rahmet ayıdır, Rahmet Akşamları programında da bulunuyoruz ve zaten ismi de özel ve güzel. Bizlerin bu ayda temizlendiği ve yepyeni bir forma kavuştuğu bir aydır. Ramazan ayı bir yılın antivirüs sistemidir diyebilirim. Bir yıl içindeki günahlardan sıyrılmaya vesile olan bir aydır” ifadelerini kullandı. Profesyonel stüdyosunun bulunduğunu anlatan Doğan, Ramazan ayı sonrasında da profesyonel klip çalışması ile yoluna devam edeceğini belirtti.
‘İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLER DÜŞÜNÜLMELİ’
Konya’nın Mevlana şehri olduğunun unutulmaması gerektiğini ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kişilerin daha fazla düşünülmesi gerektiğine dikkati çeken Eyüp Tuygun, Rahmet Akşamları programlarına değindi. Tuygun, “Bu programlarda değişik memleketlerden gelen insanlar var. Buralara uluslararası ve yerel alandan gelen öğrenciler bulunuyor. Konyamıza gelen Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimiz var, Konyalılarda bu insanlara kucak açtığı Allah’ın merhametine nail olacağımızı düşünüyorum. Buradan zevkle ve şevkle programlar yapılıyor, zaten Ramazan ayı da bütünleyici bir özelliğe sahip. Bizler burada şehitlerimizi de unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘ESKİYİ HATIRLATAN MESAJLAR VERİLMELİ’
Günümüz Ramazan aylarının eskiye uzak olduğunu ifade eden Remzi Samancı, beklenilen manevi duyguların bulunmakta zorluk çekildiğini anlattı. Düzenlenen etkinliklerin insanları bir araya getirdiğini ve sosyal bir mesaj verdiğini dile getiren Samancı, “Kalabalıkların bir arada olması güzel ancak verilen mesajların duygularımıza biraz daha hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence eskiyi hatırlatan mesajlar verilmeli. Etkinliklerimiz bizi düne götürmeye çalışıyor ama daha iyisi olabilir” sözlerini kullandı.
‘PROFESYONEL PROGRAMLAR BEKLİYORUZ’
Ramazan Ayı’nın Konya’da iyi geçtiğini söyleyen Süleyman Vurulmaz, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin daha başarılı etkinliklere imza atabileceğini söyledi. Kaliteli programların yapılması gerektiğinin altını çizen Vurulmaz, “Düzenlenen etkinliklerin biraz daha profesyonel olması gerektiğini düşünüyorum. Burada vatandaşlarımız için bir hizmet düşünülmüş ancak biraz daha profesyonel kişilerle çalışılabilir. Konyamız büyük bir şehir ve bunu yapabilecek potansiyeli var” dedi. Ramazan’ın bir insan ömründe geriye gelmeyecek mübarek bir ay olduğunu belirten Vurulmaz, Ramazan Ayı’nın Konya için hayırlı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.
‘ETKİNLİKLERDEN MEMNUNUZ’
Konya’nın Hz. Mevlana’nın memleketi olduğunu ve bu yüzden Ramazan Ayı’nın Konya’da bir başka güzel yaşandığını ifade eden Şahin Cengiz, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu etkinliklerden son derece mutlu olduklarını söyledi. Düzenlenen programlarda farklıların arandığını dile getiren Cengiz, “Programlarda Anadolu Rock tarzı müzikler bekliyoruz Barış Manço müzikleri gibi. Bizler biraz daha eskiye özlem duyuyoruz ve çeşitlilik bekliyoruz. Eğer bu sağlanabilirse insanlarımız daha mutlu olacaklar” ifadelerini kullandı. Cengiz, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerinin faydalanacağı programlarında yapılması gerekliliğine vurgu yaptı.
‘ESKİ RAMAZAN TADI YOK’
Önceki yıllarda Rahmet Akşamları etkinliklerine katıldığı ve beğendiğini söyleyen Beyhan Gültekin, eski ramazanların yaşanıp yaşanmadığı sorusuna başını yukarıya kaldırarak ‘hayır’ yanıtı verdi. Gültekin, “Geçmişte yaşanan birliktelikler gerçekten anlatılmaz yaşanır denir ya onun gibidir. Şimdi siz bunu isteseniz de olmuyor. Yaşam ve koşullar çok değiştiği için eski Ramazan tadı yok, şimdi katlar yükseldiği için kimse kimseyi tanımıyor, eskiden ahşap evler vardı. Herkes gündüz-gece beraber birşeyler yapıyordu. Samimiyet vardı ve bunlar şimdi bulunmaz” dedi.
‘VATANDAŞA MUTLULUK SAĞLIYOR’
Ramazan ayı denildiği zaman akıllara sevgi, mutluluk ve beraber yaşamanın geldiğini anlatan Rahim Kıvrak, Ramazan ayında Konya’nın farklı manevi havası olduğunu söyledi. Rahmet Akşamları etkinliklerinin Konyalılara beraberlik ve mutluluk sağladığını dile getiren Kıvrak, “Benim yapılan etkinlikler veya işlere herhangi bir eleştirim yok. Aksine bu programların bizler için de faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.(Mustafa Karakaya)
İlginizi Çekebilir