© Konya Postası 2021

Hatay'da Gönül Sofrası kuruldu

Hatay'da 'Gönül Sofrası', depremde ölenlerin anısına kuruldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremin ilk zamanlarında kurulan ve deprem bölgelerine bugüne kadar yaklaşık 9 milyon kap yemek dağıtan aşevindeki gönüllüler, depremde hayatını kaybedenleri anmak için Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kurdukları 'Gönül Sofrası'nda bir araya geldi. Aşevi koordinatörlerinden Şef Ebru Baybara Demir, geleneklere göre cenazeden sonraki ilk bayramın bir anma olduğunu belirterek, bölgedeki 70 bin kişiye de taziye yemeği göndereceklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı 11 kentte, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açıldı. İskenderun ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Muhyiddin İbni Arabi Erkek Öğrenci Yurdu da depremzedelerin yemek ihtiyacının giderilmesi için gönüllüler tarafından aşevine dönüştürüldü.

Şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ ile İnşaat Mühendisi Kadir Sancar tarafından koordine edilen Gönül Mutfağı’nda, bir taraftan lojistik ve koordinasyon merkezi hizmeti veriliyor, diğer yandan depremzedelere yemek pişiriliyor. Tanınmış şeflerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen, farklı meslek gruplarından gönüllülerin de katılımıyla her gün on binlerce kişiye yemek gönderiliyor.

BU BİR BAYRAMLAŞMA DEĞİL, TAZİYEDİR' 

Gönül Mutfağı gönüllüleri, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yurt bahçesinde ‘Gönül Sofrası’ kurdu. Gönüllüler, askeri ve mülki erkan ile depremzedeler, aşevinde hazırlanan yemekleri aynı sofrada paylaştı.Şef Ebru Baybara Demir, geleneklere göre cenazeden sonraki ilk bayramın bir anma olduğuna değinerek, “Bu bir bayramlaşma değil, taziyedir. O yüzden taziyenin yemeği yapıldı. Geceden başladık. Bu bölgenin ritüellerine uygun olarak sabaha kadar kazanlarda yemek pişirdik. Sabah dualar okundu, yemeklerimiz hazırlandı"dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER