© Konya Postası 2021

HUĞLU 68 ÜLKEDE

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ve beraberindeki gazeteciler Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinde incelemelerde bulundu

Kooperatif başkanı Naci Tanık, 1962 yılında 124 ortak ile kurulan Kooperatifin bugüne gelişini özetlerken “1972 yılına kadar elektriksiz çalışarak gelen kooperatifimiz savunma ve havacılık alanında ihracat konusunda Konya’nın değil Türkiye’nin gururu oldu. Kooperatifimiz şu anda en çok ihracat yapan ikinci kurum durumunda. 68 ülkeye ihracat yapıyoruz şu anda kişi başına ihracat olarak Türkiye’nin beş katı ihracat yapıyoruz. 1,5 trilyonluk ihracat yapmış durumdayız” dedi.

35 İLİN İHRACAATINI SOLLADI

“İhracatımızla şu anda 2022’de 10 ili geçmiş durumdayız dolaylı olarak 35 ilin ihracat rakamı geçtik. Sektörde dünyada en fazla ürün üretimi gerçekleştiren kurumuz” diyen Tanık, “Kooperatif bünyesinde ürettiğimiz makinelerimizi kendi sektörümüzdeki firmalarımıza satıyoruz. On ayrı bakanlıktan teşvik alıyoruz. 4,5 yıldır devletimize sigorta ödemiyoruz bu rakam 150 - 160 trilyondur. Beyşehir nüfusunun yüzde birine kooperatifimizde iş vererek istihdam ediyoruz” diye konuştu

HUĞLU OLARAK ÇOK ÇOK İDDİALIYIZ!

Üretilen ürünler hakkında bilgi veren Tanık, “Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi olarak 12, 16, 20, 28 ve 36 kalibrelik, 51, 55, 66, 68, 71 ve 76 cm namlu uzunluklara sahip tek kırma, çifte kırma, trap skeet tek kurşun, şarjörlü, pompalı,  süper poze, lüks otomatik ve yarı otomatik pek çok tip av tüfeği üretmekteyiz. 1453 Serisi ve Seljuk serisi ayrıca yivli olarak BOLT ACTION OVIS Taktik Keskin Nişancı Tüfeği ile çok iddialıyız. OVIS 308 Win. (7,62x51mm NATO) kalibrede, 71 cm namlu boyunda, ayarlanabilir tetik boyu ve tetik ağırlığı (600 - 2.000 GR), toplam 7,0 kg ağırlığında, Türk Cevizi Kundak ve 3+1 Şarjör Kapasitesinde ve BOLT ACTION - 6 NOKTADAN KİLİTLEME mekanizmasına sahip çok özel bir silah. Bu silah ve diğer ürünlerimiz dünya çapında katıldığımız tüm fuarlarda büyük ilgi görüyor ve sipariş alıyoruz” dedi.

SAVUNMA SANAYİDE BÜYÜYORUZ!

Son dönemde Konya’daki silah-savunma sanayi potansiyelinin harekete geçmesi noktasında altyapı-üstyapı dahil çok önemli faaliyetler gerçekleştiğine dikkat çeken Tanık, “Konya bu alanda ciddi bir atılım içerisinde. Silah İhtisas Sanayi Siteleri, Küme Organizasyonları,  Savunma Sanayi Geliştirme Merkezi, Teknik Üniversite, nitelikli işgücünün yetiştirilmesine dönük eğitim kurumlarımızın atılımları, Model Fabrika, Savunma Sanayi Zirvesi, EYDEP, silah konusunda tecrübeli işgücü, onaylı Tedarikçi Listesine giren önemli sayıda Konya menşeili firma bulunuyor. Konya’nın sahip olduğu Huğlu-Üzümlü ve Konya Merkez ekosistemleri, Savunma ve Havacılık Sektöründe Konya ihracatının 50 milyon dolara ulaşması, Konya’nın tarihsel perspektifte sahip olduğu ve Huğlu’nun da katkılarıyla edindiği silah imalatındaki tecrübe ve son olarak ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi yatırım kararı Konya’daki bu önemli gelişmelerden bazıları. Bu güzel gelişmelerin kuşkusuz Yerli ve Milli Savunma Sanayi inşası yolunda önemli sonuçları olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, milletvekillerimize, Konya’daki Sanayi Odası Ticaret Odası gibi tüm kurum kuruluşlara, Mevlana Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyoruz” dedi. (Emre YAVUZ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER