‘İstiklal savaşından geçiyoruz’
KonyaKredi ve Yurtlar Kurumu Konya İl Müdürlüğü ‘Bil Evlat’ temalı bir program düzenledi. Programa Tarihçi Ahmet Şimşirgil ve Halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı katılırken, gençlere tarih konusunda bilgiler verildi
Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Konya İl Müdürlüğü, gençlere yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle tarih bilincinin aşılanması ve kültürel geziler kapsamında sürekli etkinlik düzenleyen KYK, son olarak Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Ahmet Şimşirgil ve Halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı’yı Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle buluşturdu. Program kapsamında tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı olayları değerlendirirken, Halk müziği sanatçısı Kabaklı’da seslendirdiği şarkılar ile gençlere müzik ziyafeti verdi.
‘YURTLAR İLMİ KONULARI TARTIŞILDIĞI PLATFORMLAR OLMALI’
Bu tür programların olumlu olduğunu ve gerekli gördüğünü dile getiren Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Kredi Yurtlar Kurumu’nun(KYK) güzel faaliyetlere imza attığını ifade etti. Bu tür konferansların önemli faaliyetler olduğunu belirten Şimşirgil, “Devletimizin en üst kademesi ‘Bir istikbal savaşından geçiyoruz’ diyor. Bu doğru ve yerinde bir tabir. Son yıllarda yaşadıklarımız görüldüğünde Türkiye bir istikbal savaşından, bir var oluş mücadelesinden geçmektedir. 40 yıl işlenen, milletin temeline dinamit koymak isteyen bir örgütün faaliyeti, devletin yıkımıyla karşı karşıya kalındı. Bu örgüt içimizde çalıştı, gençlerimizi elimizden çaldı. Dolayısıyla gençlerimizi uyarmamız, dış mihraklara karşı dikkatini çekmemiz ve dini, tarihi, edebi bakımdan yetiştirmemizin ne kadar önemli olduğunu bize göstermiş oldu. Eskiden KYK yurtları, yeme, içme ve barınma yeri gibiydi. Buralar üniversite gençlerinin yerleri, ilim ve ilmi konuların tartışıldığı platformlar olmalıdır. Gençlerimiz bilgilendirilmeli, KYK son yıllarda bunu çok güzel şekilde yerine getiriyor. Bu hizmetlerin ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. Gerçekleşen faaliyetlerden gençlerin faydalanacağını ve devletin devamlılığının sağlanacağına vurgu yapan Şimşirgil, ‘İnsan yaşarsa devlet yaşar’ sözünü hatırlattı ve temel felsefenin bu olduğunu dile getirerek, insanında ilimle yaşadığını kaydetti.
‘BU ETKİNLİKLER ÜMİT VERİYOR’
Halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kabaklı konuşmasında gerçekleşen programlar için gençlerin fikirlerinin alınmasının önemine dikkati çekerek şunları kaydetti: “Kredi Yurtlar Kurumu’nun bu güzel gecelerine katılıyorum. Katıldığım zamanda gençlerin nasıl iştahla dinlediğini, gerçek sanatçıya, müziğe ve hitabeti güzel olan fikir adamlarına ihtiyaç duyduğunu gözlemliyorum. Bu bakımdan bu etkinlikler ümit veriyor, hedefini buluyor ve gençler her alanda donanımlı olmaya başlıyor. Dünya tarihini de coğrafyasını da bir takım ilim adamlarının dilinden öğrenerek ufuklarını genişletiyorlar. Bu bakımdan bu programlar çok faydalı ve bu etkinliklerin devam etmesini isterim. Yıllarca şundan şikayet ettim, üniversitelerin bahar şenlikleri oluyor, organizatörler alıyor ve gençlere sormadan kafasına göre istediğini getiriyor. Oysa gençlikte bir yoklama yapılsa ‘Hangi sanatçıyı istiyorsunuz’ deseler gençler bir takım şeyler söyleyecek. Benim gençlerden aldığım tiyolara göre "Hocam veriyorlar parayı geliyor popçu, parayı götürüyor iş bitiyor' diyorlar” ifadelerini kullandı. Kabaklı, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.(Mustafa KARAKAYA)
İlginizi Çekebilir