İTALYA MODELİNE KONYA İMZASI
KonyaTürkiye’nin ayakkabı sektöründe önemli üretim merkezi olan Konya, bu yılda ayakkabı fuarında başarısını ispatladı
Konya, ayakkabı endüstrisinin liderleri, üreticileri ve ihracatçılarını bir araya getirerek, sektördeki yeniliklerin ve trendlerin sergilendiği MasterShose Ayakkabı Moda Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, ayakkabı fuarında Konya’nın başarısını anlattı.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILARIMIZ OLUYOR
Başkan Acar, 2022 yılında başladığımız çalışmalarla 2023 yılında ilk fuarımızı yaptık. Aslında ilk fuar değil geçmişten gelen 12 yıl aradan sonra 30. Fuarımızdı. 2024 fuarı geçtiğimiz yıla oranla 2 katı katılımcı ile yapmış olduk. Bu Konya ayakkabı sektörü için çok büyük başarı. Konya ve Türkiye ekonomisine katkı olarak güzel bir ticaret yapıldı. Önümüzdeki yıl yine ekim ayında fuarımızı yapacağız. Toplamda 200’ün üzerinde firma ve 250’ye yakın marka katıldı. Katılımcıların tamamı gelecek yıl olacak fuara katılacaklarını ifade ettiler. Bunun yanı sıra da 100’e yakında talep aldık. Bu Konya ayakkabı sektörü için önemli bir konu. Konya bir tarih, kültür, turizm şehri ama en önemlisi sanayi şehri. Türkiye ekonomisine büyük katkılarımız oluyor” dedi.
Fuar zamanlarında daha fazla ziyaretçinin katılımı adına uçak seferlerinin arttırılması gerektiğine dikkati çeken Acar, “Bizim devlet büyüklerinden bir talebimiz var; fuarlar, ticaret süreçlerinde uçak seferlerinin biraz daha artırılmasının ekonomiye daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fuarımızı uluslararası bir şekilde yaptık. Yurtiçinde 400’ün üzerinde alım heyeti geldi, bağlantılarını gerçekleştirdiler, yeni tasarımları da gördüler” diye konuştu.
BİRLİKTE YAPTIK, BİRLİKTE BAŞARDIK
“Türkiye’nin her noktasından fuarımıza katılımcı oldu” diyen Başkan Acar, “Aldığımız ara raporlarda 16 bin 17 bin civarında alım heyeti katıldı. Otellerde yer bulunmadı. İngiltere, İtalya gibi ülkelerden katılımcılarımız oldu. Bu noktada yapılan fuar Konya’nın tanıtımı için çok önemli. Ticaret Bakanlığımız, İhracat Genel Müdürlüğümüz, Konya Valiliğimiz, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, Ticaret ve Sanayi odası başkanlarımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanımız, üniversitelerimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarımız bizlere destek oldular. Şehir adına yapılan tanıtım ve fuar faaliyetleri birlik ve bütünlük içinde yapıldı. Bu başarı yalnızca Ayakkabıcılar Odasına ait değil tüm kamu ve kuruluşlarla özellikle katılımcı esnaf ve sanatkarla, Aykent Ayakkabı Sanayisi esnafının desteğiyle Konya’nın başarısıdır. Birlikte yaptık, birlikte başardık” ifadelerine yer verdi.
SANATIMIZLA DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ
Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Yıllardır devam eden Aykent Ayakkabıcılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var, orada yetişen öğrencilerimiz üniversitelerimize tasarımcı ve modelist olarak dünyada söz sahibi oldular. İtalya’da gerçekleşen bir yarışma var ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerimiz o yarışmaya damga vurdu. İtalya modanın kalbi buna rağmen Konya’dan giden öğrencilerimiz dereceye girdiler, ödüller aldılar. Biz kabuğumuzu kırdık. Bundan sonra eğitimlerimizle, sanatımızla dünyada söz sahibi olacağız” diye konuştu.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FUARA DAMGA VURDU
Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun da, ayakkabı sektöründe Konya ve Selçuk Üniversitesi adını taşımaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Ayakkabı fuarımız dolu dolu geçti ve oldukça başarılı bir fuar oldu. Katılımcılar memnun bir şekilde ayrıldı. Geçen yıl olduğu gibi yine bir konsept belirleyerek öznel tasarımlar yapan Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencileri bu yıl Osmanlı kültür varlıklarından günümüze ulaşan motiflerden ilham aldıkları ürünlerle fuarda yer aldılar. Çocuklar emeklerini harcadılar ve başarılı ürünlere imza attılar. İtalya’ya da gönderdiğimiz ürünler çok beğeni aldı bu kapsamda. Bölüm inanılmaz başarılı işlere imza atıyor. Konya’daki ayakkabı fuarına Selçuk Üniversitesi olarak damga vurduk. Konya TÜYAP 'ta ikinci kez kapılarını açan Nobel Master Shoes Ayakkabı ve Çanta Fuar'ında Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü standı büyük ilgi gördü. Bölüm hoclarımızın emekleri çok fazla. Rektör yardımcımız Prof. Dr. Haldun Soydan'a, öğrencilerimize ve bölüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Selçuk Üniversitesi olarak fuarlara özel hazırlık yapıyoruz” diyen Prof. Dr. Uzun, “Her fuara ayrı tasarımla çıkıyoruz. Her fuar daha değerli hale gelsin diye çabamız var. Rektörümüz de sektörle üniversite sanayi iş birliğine büyük önem veriyor. Bu konu Selçuk Üniversitesi için hassas bir konu. Ayakkabı sektörüne destek vermeye devam edeceğiz. Konya ve Selçuk Üniversite ismini taşımaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir