Kamu-Üniversite-Sanayi Buluştayı
KonyaKonya Teknokent- SELÇUK TTO, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi ve Konya Ticaret Borsası işbirliği ile düzenlenen “Sektör Profesyonelleri Zirvesi – I,Hayvancılık ve Yem Sektörü Kamu-Üniversite-Sanayi Buluştayı” toplantısı Dedeman Otelde düzenlendi
Sektör Profesyonelleri Zirvesi – I toplantısına Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Uğur Özalır, akademisyenler ve sektör yetkilileri katıldı
“HAYVANSAL ÜRETİM ARTMALI”
2004 yılından beri bölgesel kalkınmaya destek verdiklerini söyleyen Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, insanoğlunun en önemli sorununun kaliteli gıda olduğunu belirtti. Dağ, "Artan dünya nüfusunun nitelikli hayvansal gıda ihtiyacının geleneksel yöntemler ile karşılanması mümkün görülmemektedir. Bu nedenle tarımın bütün şubelerinde olduğu gibi hayvansal üretimde de birim alandan daha fazla ürün elde edilme yoluna gidilmekte. Bir yandan hayvanların ihtiyaç duyduğu çevresel iyileştirmeler yapılmakta" dedi.
“AR-GE VE İNOVASYON KÜLTÜRÜ GELİŞMESİNİ SÜRDÜRMEKTE”
Hayvanların ihtiyacı olan çevresel iyileştirmelerin önemine değinen Dağ, "Çevresel iyileştirmelerin başında fonksiyonel beslenme gelmektedir. Sağlıklı hayvansal gıda üretimi öncelikle hayvanların yeterli ve dengeli beslenmelerine bağlıdır. Ülkemizde özellikle bölgemizde kaliteli kaba yem üretimi hayvancılığın en önemli sorunlarından başında gelir. Yeterli miktarda kaliteli kaba yem üretiminin olmayışı bu yemler ile sağlanabilecek bir kısım besin maddeleri kesik yemlerden sağlanmasını zorunlu kılmakta. Bu durum da ülkemizi karma yem endüstrisine zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluklara bağlı olarak sektörün Ar-Ge ve inovasyon kültürü de taleplere ayak uydurmak adına gelişimini sürdürmekte" şeklinde konuştu.
“BU ZİRVE TOPLANTISI İLE ÇALIŞMALAR HIZLANACAK”
Hayvancılık sektörünün katma değer açısından en yüksek Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “ Bu açıdan özellikle bölgesel kalkınma da hayvancılık sektörü bizim için son derece önemli. Bu alanda devlet tarafından desteklerimiz sürmekte. Bu nedenle bugün ki toplantımız bizim için çok anlamlı. Sektörü dinleyip bu alanda yapılacak çalışmalar için” dedi. Ülkemizin yükünü biraz da olsa omuzlamakta birlik oluşturulan bir toplantı olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, “Bu toplantı sektörün yükünü birazda olsa almak için gerçekleştiriliyor. Sanayi, üniversite işbirliğinin içine birde kamuyu alarak süreci biraz daha hızlandırmaya çalışıyoruz. Bölgenin kalkınmasına destek verebilmek için ortaya konulan bu projede amaçlarımızı gerçekleştirmek. Burada güçlü yarınlar için çözüm önerilerini birlik ve beraberlik içinde irdeleyip doğru sonuca ulaşmak” dedi.(Aysun KARABAYIR)
İlginizi Çekebilir