‘Kasaptaki et fiyatına restoranda yemek keyfi’
KonyaKonya’da hizmete giren Kösedağ Kasap Restaurant vatandaşa sunacağı imkânlarla restoran kültürüne farklı bir bakış açısı getiriyor. İşletme sahibi İsrafil Kösedağ, Konyalıların kasaptan aldıkları et fiyatına restoranda yemek yiyeceklerini söyledi
Konya’da geçtiğimiz hafta sonunda hizmete giren Kösedağ Kasap Restaurant’ın sahibi İsrafil Kösedağ, restoran kültürüne farklı bir bakış açısı getirdiklerini söyledi. Vatandaşların kasaptan aldıkları et fiyatına restoranda yemek yiyeceklerini aktaran Kösedağ, 33 yıldır bu sektörde olduklarını ve yeni şubelerle Konyalılara hizmet vermekten gurur duyduklarını anlattı.
KASAP FİYATINA RESTORANDA YEMEK YENEBİLECEK
33 yıldır sektörde hizmet verdiklerini ifade eden Kösedağ şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kösedağ, çeşitli restoran ve lokantalarla Konya’ya hizmet verdiklerini söyledi. 30 yıla yakın bir besi çiftliğine sahip olduklarını dile getiren Kösedağ, yıllardır kendi etlerini üretip, işleyerek satışlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Doğal ortamda hayvanlarını beslediklerini aktaran Kösedağ, “Konya’da et üzerine hiç olmayan bir sistemi nasıl halka sunarız diye düşündük. Bunun sonucunda da Kösedağ Kasap Restaurant’ı açmaya karar verdik. Burada müşterilerimize nasıl bir hizmet vereceğiz sorusu çok sık şeklide soruluyor. Müşterilerimiz geldikleri zaman restoran fiyatıyla değil, kasap fiyatıyla karşılaşacak. Gelecek, etini kendisi beğenecek kasap fiyatına sadece pişirme bedeli alınarak yemek istediklerini yiyecekler. Sadece restoranımızda yemesi şart değil evine paket hizmetimizde olacak” diye konuştu. Ev ile işyerlerine çiğ ve pişmiş et servisi imkânın da olacağını kaydeden İsrafil Kösedağ, ekonomik anlamda vatandaşın verilen hizmetten memnun kalacağını söyledi. Diğer restoranlara oranla yüzde 40 daha uygun fiyata vatandaşın hizmet alacağını dile getiren Kösedağ, “Vatandaşımız 100 TL’ye yiyeceği bir eti Kösedağ Kasap Restaurant’ta 60 TL’ye yiyebilecek. Bizim hedefimiz vatandaşımıza uygun fiyata hizmet verebilmek. İlk şubemizi buraya açtık ve uzun yıllar bu işle uğraştığımız için hem piyasayı biliyoruz hem de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu düşüncelerin bilincinde olduğumuz için bizler hazırlıklarımızı yapıyoruz ve diğer şubelerimizi açmak içinde çalışıyoruz. En kısa zamanda Konya içinde düşündüğümüz yerler faaliyete geçecek ve Türkiye’nin belli şehirleri içinde yer açmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
23 BİN METREKARELİK ÇİFTLİKTEN DOĞAL ÜRÜNLER ÇIKIYOR
Restoranda bulunan etlerin doğal olarak yetiştirilen hayvanlardan elde edildiğini belirten Kösedağ, 23 bin metrekarelik alanda çiftliklerinin bulunduğunu ve aynı zamanda doğal gezen tavuk üretimini de yaptıklarını söyledi. Gezen Tavuk Sertifikası’na sahi oldukları bilgisini veren Kösedağ, 5 bin metrekare alanda tavukların yayılacağını ve bu sayede doğal yumurta elde edilerek vatandaşın hizmetine sunulacağını kaydetti. Eskiye dönüşün başladığını ve vatandaşın daha çok doğal ürün istediğini dile getiren Kösedağ, bu durumun vatandaş tarafından bilinirliğinin artmasından sonra daha güzel sonuçlar alacaklarını söyledi. 15 bin metrekarelik alanda hayvanların et üretimi için besletildiğini söyleyen Kösedağ, “Konya’da et üzerine iş yapan birçok yer var ama vatandaşımız pahalılık konusunun farkında. Bizim bir kara fırınımız var, bunun içerisinde Güveç, fırın kebabı ve tepsi kebap gibi çok çeşitli lezzetler sunacağız. Burada vatandaşımız hep ekonomik olması konusuna dikkat ediyor, dün yaptığımız bir pişirmede 500 kilogram kebabın piyasa fiyatı yaklaşık 900 TL’dir ama biz bunu 480 TL’ye mal ediyoruz. Arasındaki farkı siz düşünün, bu ciddi bir farktır. Buradaki hedefimiz kendi çiftliğimizdeki etlerin kendi iş alanımızda değerlendirilmesidir” ifadelerini kullandı.
‘KONYA’YA HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUZ’
Konya’da bu alanda ilk oldukları bilgisini veren Başkan Kösedağ, “Kendi sektörümüz içinde olduğumuz için piyasaya da hâkimiz, korkmadan ve tereddüt etmeden yerimizi açtık. Konya’ya böyle bir hizmeti sunacağımız için mutluluk duyuyoruz. İnşallah, Konyalı vatandaşlarımızda buraya gelerek hesabın nasıl olduğunu görecek. Biz vatandaşımızdan buraya gelmelerini birebir etimizi görerek damak tatlarına uygun yemekleri görmeleri. Dün açılmamıza rağmen açılıştan sonra halkın gösterdiği ilgi çok iyi bir seviyedeydi ve gelen müşterimizin tamamına yakını memnun kaldı. Hiçbir şeye denenmeden karar verilemez. Vatandaşımızın hem cebine uygun hem de damak tadına uygun lezzeti görecek” dedi. Vatandaşın damak tadı ve etin tazeliği konusuna çok dikkat ettiğini anlatan İsrafil Kösedağ, restoranın tek seferde 200 kişiye hizmet verebildiğini aktardı. Restoranda kuzu eti ağırlıklı hizmetin verileceğini dile getiren Kösedağ, biftek, bonfile, antrikotun yanı sıra pirzola, kaburga, kuzu şiş gibi ürünlerin ve geniş yemek çeşitliliğine sahip olduklarını anlattı. Vatandaşın güveninin çok önemli olduğunu söyleyen Kösedağ, vatandaşa seçme imkânı tanıdıkları için böyle bir sorun yaşamayacaklarına dikkati çekerek sözlerine son verdi. (Sultan TÜRKMEN)
İlginizi Çekebilir