‘Konya çok zengin potansiyellere sahip’
KonyaAnadolu Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (ANSEM) Başkanı Suat Altınsoy, Konya’nın doğal, beşeri ve iktisadi alanlarda çok zengin potansiyele ve güce sahip bir merkez olduğunu söyledi
Anadolu Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (ANSEM) Başkanı Suat Altınsoy, ANSEM’in Konya için stratejiler geliştirmek amacıyla kurulmuş bir düşünce kuruluşu olduğunu söyleyerek, “ANSEM; dünyadaki gelişmeleri takip ederek, ülkemizin çıkarları ile paralellik arz edecek şekilde Konya’nın tarihi, kültürel, siyasi, iktisadi, hukuki, sosyolojik ve jeopolitik yapısına uygun içteki siyasi, iktisadi, sosyokültürel sorunlarına yönelik araştırmalar, incelemeler, analizler ve değerlendirmeler yaparak, karar alıcılara gerçekçi, dinamik, özgün ve etkin çözümler üretmek amacıyla kurulmuştur” dedi.
Konya’nın doğal, beşeri ve iktisadi alanlarda çok zengin potansiyele ve güce sahip bir merkez olduğunu belirten Altınsoy, “Bu potansiyelin bilimsel veriler ışığında doğru değerlendirilmesini sağlamak, bu şehirde yaşayan herkesin öncelikleri arasında yer almalıdır. Bu noktadan hareket eden ANSEM; şehrimizin sosya-ekonomik hayatı üzerinde pozitif etkiler oluşturacak enerji, tarım, turizm, sanayi – ticaret ve ulaşım sektörlerinde araştırmalar gerçekleştirerek, konunun muhatapları için faydalı olacağını düşündüğü raporlar hazırlamaktadır” şeklinde konuştu.
‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE BÜYÜK ÜSTÜNLÜK SAĞLIYOR’
Stratejik araştırma birimlerinin önemine dikkat çeken Altınsoy, “ABD ve Batı ülkelerinde İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan stratejik araştırma birimleri gelişmeleri takip ederek siyasi, iktisadi ve sosyokültürel konularla ilgili araştırmalar yapmakta, öngörülerde bulunmakta ve geleceğe ilişkin senaryolar üretmektedirler. Bu çalışmaların sonuçları bilim adamları ve araştırmacıların vizyonlarını geliştirmekte, sunulan çözüm önerileri yönetici ve uygulayıcılara sorunların çözümünde büyük bir üstünlük sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
‘ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YANLIŞ TEMEL ÜZERİNE BİNA EDİLMEKTEDİR’
Türkiye’de bölgeye yönelik yapılan stratejik araştırmaların, genellikle bölgeden çok uzak ülkelerdeki araştırma kurumları tarafından gerçekleştirdiğini söyleyen Altınsoy, “Bu durum araştırmaların yeterliliği, güvenilirliği ve maliyetlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkemiz için geçerli olan bu durum aynı biçimde bölgelerimize ve şehirlerimize de sirayet etmekte, bölgenin ve şehrin sorunları kendisini oluşturan dinamiklerden bağımsız olarak değerlendirilmekte ve çözüm önerileri bu yanlış temel üzerine bina edilmektedir” dedi. (Mehmet ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir