© Konya Postası 2021

Konya turizmcilere emanet 

Konya Turizmciler Platformu tarafından sektörün geleceği ve gelişimi adına Anemon Otel’de istişare toplantısı ve markalaşma semineri düzenlendi

Toplantıda güncel konular ve gelecek vizyonu ele alındı. Konya Turizmciler Başkanı İbrahim Mayda, toplantının açılış konuşmasında seminerin davetlilere deneyimleri paylaşma ve ortak çözüm yollarını keşfetme imkanı bulacağının dikkatini çekti. 


“BU ŞEHİRDE VAR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
Mayda, “Bizim mesleğimiz reklamlarda anlatıldığı gibi gezip para kazanma mesleği değil, sürekli kendine üstelik görünmez yatırımlar yaparak görünürde onlarca anket yaptıran 80 milyondan fazla insanımızın sorumluluğuyla vatanımızı, kültürümüzü, tarihimizi, doğamızı ve insanımızı doğru bir şekilde tanıtmak. Medeniyet şehri Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu şehirde turizm elçisi olmaktan, bu şehirde var olmaktan gurur duyuyoruz. Turizmi katkıyla severek ve özümseyerek yaptığından adım gibi emin olduğum meslektaşlarıma nice yıllar diliyorum” dedi. 


“BİZ İNANDIK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, “Turizm çok geniş bir alan. Yıllardır farklı şehirlere seyahat ediyoruz. Eksikleri görüyoruz. Konya’da turizm anlamında eksikliklerimiz var. Farklı şehirlerde güzel hizmet veren yerler var. İstiyoruz ki Konya’mızda da bu tür kuruluşlar olsun. Bunların hepsi tetikleme olayıdır, bir inanç olayıdır. Biz inandık yolumuza devam ediyoruz. Bizler sizlerin için varız. Reel sektör için varız. Bir işletme hocası olarak kazanç yoksa orada bir şey vardır, hikaye vardır. Bu işi gerçekleştiren şey reel sektördür. Burada bir organizma var ve hepimizin bunun bir parçasıyız.  Bu bir heyecan meselesi. Heyecan duymadığınız an bu iş biter. Bütün mesele Konya’yı ileriye nasıl taşıyacağımız. Konya’da servis kalitesini öne çıkaracağız.  Markalaşmak çok önemli bunun detaylarına dikkat etmemiz gerek” diye konuştu. 


“KONYA MUTFAĞINI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Konya’nın gastronomisinde önemli dokunuşları olan Lokmahane Konya Mutfağı İşletme Sahibi Harun Raşit Dönmez ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Biz Konya’dan dışarıya gastronomi etkinliklerine gittiğimizde şöyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Etliekmek, bamya çorbası gibi yemekler başka. Biz kendimizi anlatamadığımız için bu sorular bize geliyor. Biz Konya kültür mutfağı, evde gelişen mutfağı lokantaya taşımaya gayret ettik. Ama kültür mutfağını lokantaya uyarlamadığımız için dışardan gelen insan etliekmek yedi, fırın kebabı yedi başa ne var diye düşünülüyor. Türkiye’nin en zengin mutfağına sahibiz. Hep beraber sahip çıkacağız. Bu mutfağı ileriye taşıyacağız. Konya’nın gastronomisini en ileriye taşımaya gayret edeceğiz, hep beraber çalışacağız. 


“BİZ GÖNÜLDEN TURİZM ÇALIŞANIYIZ”
Konya’da otel işletmeciliği yapan Ömer Sunar, “Turizmde hepimiz oyunun birer parçasıyız. Bizim burada bulamadığımız yegane şey yeni oyuncular. Gençlere devretmek lazım bazı şeyleri. Biz personel mezun bulamıyoruz. Bu işin neresine bakarsak bakalım zor bir iş. Ama bahanemiz yok. Benim işle ilgili motivasyonum ne iş yaparsam yapayım en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Biz gönülden turizm çalışanıyız. Bu işin neresinde olursanız olun işinizi iyi yapmazsanız insanlar bela okuyarak Konya’dan ayrılacak. O yüzden kendi adıma söz veriyorum sizlere müşteri gelmesi adına bizden bir şikayet duymayacaksınız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER