KTÜN’de yeni yerleşkenin projesi hazır
KonyaKonya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, yeni yerleşke için proje tasarısının hazır olduğunu kısa sürede çalışmalara başlamak istediklerini belirtti. Çelik, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, rektörlük binasında yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Çelik, üniversitenin son durumu, yapılan çalışma ve yeni yerleşke hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Teknik Üniversitesi’nin 18 Mayıs 2018’den Selçuk Üniversitesi’nden ayrıldığını 18 Mayıs tarihinin kuruluş yıldönümü olduğunu belirtti. Üniversite olarak eğitim çalışmalarını büyük bir özveriyle yürüttüklerini ifade eden Çelik, öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek için kamu ve kuruluşlarla protokoller imzalandığını söyledi.
YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANI
Araştırma üniversitesi olmak için çalıştıklarını dile getiren Konya Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Türkiye’de 208 üniversite var ve bunlardan sadece 12’si araştırma üniversitesi unvanına sahip. Şu anda Konya’daki üniversitelerin böyle bir unvanı yok. Konya Teknik Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi unvanını almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araştırma üniversitesi olmak, ek bir bütçe anlamına geliyor; diğer üniversitelere verilen bütçenin iki katı veriliyor. Bu, üniversitemiz için çok önemli bir durum. Eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz ve bu konuda hocalarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yüzde yüz doluluk oranı yakaladık” dedi.
PROJE İÇİN 6 MİLYAR LİRAYA YAKIN KAYNAK LAZIM
Konya Teknik Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Konya Teknik Üniversitemize tahsis işlemleri 2023 Kasım ayında tamamlanmıştır. 200 bin metrekare arsa alanı bulunmaktadır. 21 bin metrekare inşaat alanlı araştırma merkezi, laboratuvar, eğitim birimleri, sosyal donatı alanları, Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte 5 bin metrekare inşaat alanlı hangar tipi, uygulamalı atölye eğitim ve araştırma test işlemlerinin yerine getirilebileceği binalar planlanmıştır. Ön tahsis işlemleri tamamlanan arsa üzerinde üniversitemiz yönetimi görüşleri doğrultusunda Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızca ön proje çalışmaları tamamlanmıştır. Yerleşke alanında Endüstri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve TBMYO Makine Bölümlerine ilişkin ana faaliyet konuları başta olmak üzere, gelişen ve değişen ihtiyaçlar ile ilimiz sanayi kollarından gelecek talepler doğrultusunda çalışmalara yön verilmesi öngörülmektedir. Bu projemiz için 800 milyon lira yatırım bütçesi aktarıldı. Ama bu proje için 6 milyar liraya yakın kaynak lazım. Yerleşkemizi Afyonkarahisar yolu üzerine taşıyarak daha konforlu bir kampüs hayatını öğrencilerimize sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir