Lokantalar Ramazan’a hazır
KonyaRamazana sayılı günler kala gıda sektörlerinde hareketlilik başladı. Onbir ayın sultanı Ramazan ayına hazırlık heyecanı yaşanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte lokantalar, uygun fiyat ve bol çeşitli iftar menüleriyle vatandaşların ilgisini çekmeye çalışıyor
HER BÜTÇEYE GÖRE MENÜ VAR
Ramazan ayında bazı esnaf kepenk kapatırken bazı esnaf çalışmaya devam edecek. Ramazan ayı boyunca açık olacak lokanta ve restoranlar vatandaşların ilgisini çekmek ve işlerini artırabilmek için çeşitli hazırlıklara girdi. Lokanta ve restoranlar işlerini artırmak için çeşitli iftar menüleri hazırladı. Hazırlanan menüler ve içeriklerinin yazılı olduğu afişler ile dükkânlarının camlarını süslemeye başladı. Menü fiyatları ise 20 liradan 65-70 liraya kadar çıkabiliyor. Vatandaşlar isteğe göre menü oluşturabiliyor. Klasik bir menü çorba, sulu yemek ya da pide, kebap gibi yiyecekler ile pilav, salata ve tatlıdan oluşuyor. Bazı lokantalar ise menülerine peynir, zeytin, hurma gibi iftariyelikler de ekliyor. Menüdeki yemek et ağırlıklı olursa fiyat artıyor.
REZERVASYONLAR BAŞLADI
Lokantalardaki çorba fiyatları 5-6 lira, sulu yemekler 6- 8 lira, ızgaralar 10 -12 lira, tatlılar 5-6 lira arasında değişiyor. Bazı lokantalar için önceden rezervasyon yaptırmak şart. Bazı restoranlar ise müşteri yoğunluğuna göre anlık müşteri kabul edebiliyor. Lokanta işletmecisi Memduh Karabıyık; “Ramazan ayı için iftar menülerimizi önceden belirledik. Hazırlıklarımızı yaptık. Lokantamızdaki menü fiyatlarımız ise 20 liradan başlıyor. Fakat menü içeriği et ağırlıklı olursa fiyat artışı oluyor. Müşterilerimize çay, peynir, zeytin, hurma gibi iftariyelik ikramlarımız da var” diye konuştu. (Sultan TÜRKMEN)
İlginizi Çekebilir