Moliere’nin Cimri’si Ereğlileri kahkahaya boğdu
KonyaEreğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin sahneye taşıdığı Fransız komedya yazarı Moliere’in eseri “Cimri” tiyatro oyunu, Ereğli Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyun, salonu dolduran Öğrenci ve vatandaşlara kahkaha dolu anlar yaşattı
Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin uzun süredir üzerinde çalıştıkları Molière’in Cimri isimli tiyatro oyunu Ereğli Kültür Merkezi’nde Ereğli halkı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli yerleşkesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin yoğun katılımıyla sahnelendi.
Berfu Can Toplu ve Göksel Aydın yönetmenliğinde sahneye konulan 2 perdelik komedi oyununa ilgi oldukça yoğun oldu. Kültür Merkezindeki tüm koltukların dolduğu gecede biletler günler öncesinde tükendi. Öğretmen adaylarının olağanüstü bir performans sergilediği oyun izleyicilerden tam not aldı.
Dört Ayda Hazırlandı
Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent DİLMAÇ bu oyunun hazırlanmasında emeği geçen çok fazla insan var. Başta Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Osman Basit hocam başta olmak üzere tüm hocalarımıza, öğrencilerimize ayrıca bize Kültür Merkezini açan Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Umut Akpınar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler kurulduğumuz günden beri bir aile bilinciyle hareket etik. Birey olarak mükemmel olamayabiliriz ama bir araya geldiğimizde mükemmel çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu ve benzeri çalışmaları üniversitemize, şehrimize dolayısıyla ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz. Sadece branşında donanımlı değil sosyal ve kültürel alanda da donanımlı öğretmenler yetiştirmek en büyük arzumuzdur” dedi.
Geliri Köy Okullarına
Oyuncular oyun sonunda tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Geliri köy okullarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacak olan ve büyük beğeni toplayan oyun Emirgazi ve Karapınar ilçelerinde de sahnelenecek.
Oyunun Hikayesi
Moliere’in ‘Cimri’si, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyasını sahneye taşıyor. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri, gülünç ve zavallı durumu sergileyen oyunda, parayı temel değer ve yaşamın tek ölçü birimi sayan yaşam anlayışına eleştirel bir bakış sunulmuş. Harpagon’un hikayesi, izleyiciyi güldürürken aynı zamanda insani değerlerin nereye geldiğini düşündüren bir yapıt.
İlginizi Çekebilir