‘Mutluluk kaynağımız halka hizmet etmek’
KonyaBelediye Başkanı olduğu 2014’ten bu yana ilçede gerçekleştirilen hizmetleri Konya Postası’na anlatan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun halka hizmet etmenin kendisine büyük bir mutluluk verdiğini ifade etti
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun kar yağışlarının bereket getirdiğini belirterek, “Kar yağışlarından yaklaşık bir buçuk, iki ay önce çok fazla yağmur duası yapıldı. Bütün camilerde yağmur duasına çıkıldı. Sebebi ise şuydu: Göl, 150, 200 metre çekilmişti. Mesela Adaköy’de dere akan bir yerimiz var, hiç kurumazdı, bu yıl kurumuştu. Aynı şekilde Avdancık bölgesinde hobi bahçesi yaptığımız yerdeki çeşmeyle ilgili 100 yaşındaki bir amcamız ben bu çeşmenin kuruduğunu hatırlamıyorum diyor, o çeşme kurumuştu. Su sıkıntısı bu derecede had safhaya ulaşmıştı. Hal böyle olunca Allah-u Teala en iyisini bilendir, son kar yağışının yer altı suyuna 10 yıl yetecek katkıyı yaptığı belirtiliyor meteoroloji verilerine göre” dedi.
ANİ KAR ERİMELERİNE HAZIRLIKLIYIZ
Bölgede ani kar erimeleri neticesinde oluşabilecek su baskınları ihtimaline dair de konuşan Özaltun, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzle bu meseleyi çok sık görüşüyoruz. Zaten bu dolu savak dediğimiz, BSA Kanalımızın kapaklarını açıp tedbir almaya çalışıyoruz şu anda. Aynı şekilde aşağı da dolu. Kapağı açmasanız bile kapağın üstünden akar gider. Bu kar yağışı çok iyi oldu. Çünkü Beyşehir’e havza dışından su getirilmesi projeleri bile hazırlanmaya başlanmıştı. Altınapa bile kurumak üzereydi. Tarihin en düşük seviyelerinden birine gelmişti. Bu kar yağışının bizi en az 10 yıl daha götüreceğini düşünüyorum, eğer çok şiddetli sıcaklıklar yaşanmazsa” sözlerini kullandı.
VATANDAŞLARA HİZMET ETMEK MUTLULUK
Vatandaşlara hizmet etmenin kendileri açısından bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Özaltun, “Halka hizmet etmek insana çok büyük bir mutluluk veriyor. İlk başta ben özel sektörden, çok müthiş, devasa ciroların olduğu bir şirketten belediyeye geçerken kasada çok para olduğunu zannediyoruz. Bir baktık ki, belediyenin taşeron personeli üç aydır maaş alamıyor, çok borç var ve kasada para yok. Bu döngüyü sağlamanız lazım. Handikapınız şu. 12 mahalleniz var, 67 mahalleye çıkıyorsunuz. Yüzölçümünüz 15 kilometre çaptan 120 kilometre çapa çıkıyor. İnanın ilk 3-4 ay ne yapacağımızın derdine düştük. Hizmet etmek zorundasınız ve fakat bu hizmet de ancak parayla olur. Kaynak üretmeniz gerekiyor. Özel sektörde para derdiniz yoktu ki. Giderdik işte, istediğimiz gibi alışveriş yapardık. 3 yıl öncesiyle kıyaslıyorum şimdi. Kasamızda paramız var, vatandaşımıza hizmet veriyoruz, geriye dönük yaptığımız onlarca hizmet sayabiliyoruz” diye konuştu.
KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ MART’TA AÇILACAK
Başta eski Konya milletvekilleri Mustafa Akış ve Gülay Samancı olmak üzere şimdiye kadar Beyşehir’e hizmet eden belediye başkanlarına teşekkür eden Özaltun, “Alan geçmişe göre daha genişledi ve daha çok sayıdaki insanımıza hizmet etmeye başladık. Beyşehir’de tüm belediye başkanlarının yapmak istediği bir Kültür-Yaşam Merkezi ihtiyacı vardı. Bugüne kadar hep yapmak istemişler, ama tabii bazı sıkıntılardan, ödenek yetersizliklerinden yapamamışlar. Şu anda yaklaşık 7 milyon TL’lik Kültür Yaşam Merkezi bin kişilik konferans salonunu içerisinde barındıran, bir tarafında 100 diğer tarafında 70 kişilik toplantı salonları olan, market, düğün salonu yapılabilecek, ofis ve suit odaların olduğu bir merkez olarak yapılıyor. Bu ayın sonunda ya da Mart’ın başında buranın açılışını inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.
YÜZME HAVUZU 2018’E BİTECEK
Hem seçim beyannamelerinde olan hem de vatandaşın isteği olan konular olduğunu söyleyen Özaltun, “Seçim beyannamemizin yüzde seksen doksanını gerçekleştirdik. Bu bize ayrıca bir mutluluk katıyor. Bu Kültür ve Yaşam Merkezi’nden sonra hemen karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yarı olimpik yüzme havuzumuzun inşaatı başladı. Bu senenin sonu ya da 2018’in başı gibi buranın da açılışını gerçekleştireceğiz. Hep şöyle eleştiriler vardı: Beyşehir’de yüzme havuzuna gerek yok, zira kocaman bir yüzme havuzumuz, yani gölümüz var. Ama şu: Biz göreve gelir gelmez, bir yüzme havuzu yaptık. Hep duyuyoruz, havalar ısınınca boğulma vakaları had safhaya çıkıyor. Bunun sebebi tamamen çocukların yüzme bilmemesi. Beyşehir Golü’nde, Karaburun’da ya da farklı yerlerde boğulma olayları oluyordu. Çocuklarımız bu yüzme havuzunda yüzme öğrensin, öğrendikten sonra da gölde yüzsünler diye oraya küçük bir yüzme havuzu yaptık. Bakanlığımız yaz kış kullanılmak üzere yüzme havuzunu yarı olimpik olarak yapıyor ayrıca” bilgisini verdi.
GÖL MANZARALI EMEKLİLER KONAĞI!
Göreve başladığının üçüncü ayında 102 yaşındaki amcanın sokakta önüne geçerek Beyaz Park’ın kaldırılmasını istediğini anlatan Özaltun, “Vatandaş nazarında burası çok hoş gözükmüyordu. Mülkiyeti belediyeye ait bir yerdi. Vatandaş buranın kaldırılmasını istedi. Biz de girişimler başlatarak orayı şu an belediyemizin bir işletmesi haline getirdik. Taşköprü Aile Çay Bahçesi olarak şu anda halkımızın hizmetinde. Gelen insanlarımız orada rahatça çay, kahve içebiliyor; yemek yiyebiliyor. Buranın karşısında emeklilerimizin bizden talep ettiği Emekliler Konağı inşaatını yaptık. İnşaat yaptık derken orası Avcılar Kulübü isminde geçmişte yapılmış, sahip çıkılmamış, pejmürde halde bir binaydı. Akşamları da farklı grupların, sözgelimi tinercilerin kullandığı gereksiz bir alan haline gelmişti. Orayı restore ederek emekliler Konağı haline getirdik. Oraya oturup baktığınız zaman bir tarafınızda Gölü, bir tarafınızda BSA Kanalı’nı görüyorsunuz. Çok hoş manzaralı bir yer haline getirdik” dedi.
18 MAHALLEYE ÇOK AMAÇLI SPOR SAHASI YAPILDI
7-21 yaş arasındaki gençlerin en büyük taleplerinden bir tanesinin futbol oynayabilecekleri saha olduğunu kaydeden Özaltun, “Biz 2015 yılında 18 mahallemizde çok amaçlı spor sahası yaptık. Bu sahalarda hem futbol oynayabilecekler, hem voleybol, hem de basketbol oynayabilecekler. Aynı zamanda Beyşehir’e özel, yöresel bir ürün olan, Yavuz Sultan Selim zamanından kalan tarhanaları tozlu topraklı yerlerde kurutmak yerine bu çok amaçlı sahalarda kurutabilecekler” dedi. Özaltun, bu yıl içinde de hem kapalı hala sahaları hem de çok amaçlı spor sahalarını farklı mahallelere yapmayı devam edeceklerini söyledi. Başkan Özaltun bu sahaları yapmadaki amaçlarını da şöyle açıkladı: Günümüzün kanayan yarası maalesef. Eğer bu tür alanlar yapmazsanız çocuk ya internet kafeye gidiyor ya farklı alanlara gidiyor. Amacımız hem çocukları bilgisayar ve telefonlardan, hem de madde bağımlılığından uzak tutmak için sosyal alanlar oluşturmak. Bu tür alanların yapımına inşallah devam edeceğiz.
ŞEHİR KONAĞI NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR
Köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerlere ilişkin hizmetlerine de değinen Özaltun, “Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda sosyal alanlar dediğimiz mahalle konakları veya buna benzer şeyler yapmaya devam edeceğiz. Burada şu önemli: 12 mahalleden 67 mahalleye çıkarken ilçe belediyemizle birlikte Büyükşehir Belediyemizle entegre bir halde çalışıyoruz. Büyükşehir Yasası’nın getirdiği altyapı ve ana caddelerde çalışma yapan Büyükşehir ekiplerimiz, diğer noktalardaki hizmetler de ilçe belediyesi tarafından uyum içinde gerçekleştiriliyor. Bayanlarımız bizden çok talep ettiği, çünkü memur kökenlilerimiz çok fazla, bir sosyal alan eksikliği vardı. Hanımlar Lokali-Şehir Konağı yapıyor Büyükşehir Belediyemiz. Ben şunu iddia ediyorum Tahir Başkanımıza: Başkanım 31 ilçe içinde denize nazır Şehir Konağı yapabileceğin tek ilçe Beyşehir. Bayanlara da şunu söylüyorum: Denize nazır tek Hanımlar Lokali, burada var! Başka yerde yok. Hakikaten denize nazır bir yerde içinde yüzme havuzu, fitness salonu da bulunan çok modern bir Hanımlar Lokali ve Şehir Konağı inşallah Mart-Nisan gibi hanımlarımızın hizmetine girecek” açıklamasını yaptı.
Beyşehir Devlet Hastanesi’nin yılsonuna kalmadan Haziran Temmuz gibi hasta kabulüne başlamasını beklediklerini belirten Özaltun, “İlçeler bazında yatırım tutarı en yüksek olan hastane Beyşehir’e yapılıyor. Bu hastanenin şöyle bir özelliği var aslında. Sadece Beyşehir’e değil, bölge hastanesi statüsünde hem Derebucak, Hüyük, Derbent gibi Konya’nın ilçelerine ve Isparta iline bağlı bazı mahallelere hizmet edecek. Hal böyle olunca şöyle bir açık ortaya çıkıyor: Hem Beyşehir’e bağlı 7 mahalle var, hem daha uzaktan gelen hastalar olacak hastanede. Hasta refakatçileri de olacak. Hasta yakınlarının da konaklayabileceği bir Hasta Konukevi inşaatına da hastane yakınlarında başlayacağız. Şu an proje çalışmamız devam ediyor.”
Taş Köprü Aile Çay Bahçesi yanında bir meydan düzenlemesi yapacaklarının bilgisini de veren Özaltun, “Emekliler Konağı’ndan baktığınız zaman, Çarşı Camisi dediğiniz alanda bir görüntü kirliliği vardı. Orada meydan düzenlemesi gerçekleştirerek vatandaşımızın daha rahat bir görüntüye kavuşabilmesini sağlayacağız” açıklamasını yaptı. Yine bu dönemde Adliye Sarayı’nın ihalesinin yapıldığını ifade eden Özaltun, “Adliye binamız da yapılıp daha modern bir adliye binasına Beyşehir kavuşmuş olacak” diyerek sözlerini tamamladı. (Murat GÜZEL)
İlginizi Çekebilir