Selçuk Üniversitesi'nden Ahde Vefa
KonyaSelçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan eski müdürlere berat töreni düzenlendi.
SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen berat törenine, SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“LABORATUVARIMIZ BİR ANA KUMANDA VE 9 BİRİMDEN OLUŞMAKTADIR”
Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, programın açılışında, simülasyon beceri laboratuvarlarının artık eğitimde olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirterek,
“İlk başlarda kara tahta vardı, daha sonra tepegöz, epidiyeskop ve projeksiyonlar. Şu anda artık ‘simülasyon’ diyoruz. Neden simülasyon? Çünkü Avrupa artık bu eğitime başladı.
Hatta hastaya dokunmadan önce, simülasyon laboratuvarlarından sertifika almayanları hastanede uygulamaya çıkartmıyorlar. Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak bunun bilincindeyiz.
Bu laboratuvarları gerçekleştirmek için projeyi başlattık, bugün nihai noktaya geldik. Tabi bu simülasyon laboratuvarımız bir ana kumanda, 9 tane birimden oluşmaktadır. Bu laboratuvarlara da daha önce burada hizmet vermiş, görev yapmış müdürlerimizin isimlerini yönetim kurulu kararıyla verdik” diye konuştu.
REKTÖRDEN TERÖR MESAJI
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada, Ankara’da önceki gün yaşanan terör olayına ilişkin, “Terör olayları hakikaten canımızı yakıyor. İnşallah bu süreçten de ülkemiz en kısa zamanda kurtulacak. Etrafımızın ateş çemberi olduğu şu dönemde, birbirimize iyice kenetlenip, daha güçlü olmamız gerekiyor. Ayrıştırıcı unsurları ve faktörleri yok saymamız gerekiyor.” dedi.
“SİSTEMLERİ OTURTMAMIZ VE GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR” Eğitimde gelenekselliğin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, “Gelenek, herkesin yeri geldiği zaman hangi işi, nerede, nasıl yapacağını biliyor olmasıdır. Ama her iş, birilerine sorularak yapılırsa burada gelenek oturmamıştır. Kişisel bir yönetim anlayışı vardır. Batı toplumları bizden niye başarılı? Sistemler orada işleri yürütüyor. Bizler niye istenilen düzeyde başarılı değiliz? Bireylerle işleri yürütmeye çalışıyoruz. Onun için sistemleri oturtmamız ve güçlendirmemiz gerekiyor.
Bu açıdan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşundan beri görev almış müdürlerimiz, hocalarımız, kurumsal hafızamız burada ve onlara laboratuvarların isimlerini bize verme hakkı tanıdıkları için de teşekkür ediyorum, sağ olsunlar” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Şahin, gençlerin zamanı boşa harcamaması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin daha da gelişmesinde etkin rol alabileceklerini aktardı.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NİN GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ ÇOK ÖZEL”
Konuşmalarının ardından, Rektörler Prof. Dr. Şahin ve Prof. Dr. Sade tarafından Sağlık Hizmetleri MYO’nun eski müdürleri Prof. Dr. Hamiyet Pekel, Prof. Dr. Bedri Özer, Prof. Dr. Salim Güngör, Prof. Dr. Dinçer Bedük, Yrd. Doç. Dr. Seyit Emiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kul, Merhum Öğr. Gör. Ali Ceyhan adına babası Namık Ceyhan’a beratları takdim edildi. Berat takdimi sonrasında konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise “Bugünün en şanslı kişisi benim. 31 yıl bu üniversitede hizmet ettim. Selçuk Üniversitesi’nin gönlümüzde yeri çok ayrı, çok özel. Şimdi çok nezih bir üniversitede hizmet ediyoruz. Orada, buradan aldığımız donanımı, birikimi yeni bir üniversitede kullanmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki programın ardından konuklar, MYO binası bünyesinde eski müdürlerin adları verilen laboratuvarlarda incelemede bulundu. MYO öğrencileri beceri laboratuvarında uygulama örnekleri sundu.
İlginizi Çekebilir