Tanıtıma önem verilmeliydi
KonyaKonya Hayvancılık-Tohum- Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı’na ilişkin Konya Postası’na değerlendiren Karatay Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kalaycı, fuarı daha önceden tanıtımının yapılmasının önemine dikkati çekti
Konya Hayvancılık-Tohum- Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı sona erdi. 4 gün süren fuar katılımcıların tüm çabalarına rağmen beklenen ilgiyi görmedi. Fuar açılmadan önce reklam ve tanıtımının daha fazla gerektiğini, fuarın 4 gün ve haftasonu ve haftasonu olmasına rağmen sönük geçtiğini ifade eden Karatay Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kalaycı, “Tanıtıma, reklama önem verirsek daha iyi olurdu” dedi. Kalaycı, ayrıca süt sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, süt fiyatlarının istikrarlı olması halinde üretimin sürdürülebilir, tarım ve hayvancılığında pozitif etkilenebileceğini aktardı.
TANITIMA ÖNEM VERİLMELİYDİ
Karatay Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kalaycı, düzenlenen Konya Hayvancılık-Tohum- Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı’nın sektör adına olumlu bir adım olduğunu sektör paydaşlarının bir araya gelerek kaynaştığını aktardı. Bu tür organizasyonların üretici ve fuarı takip eden kişiler için daha profesyonel yapılması gerektiğine vurgu yapan Kalaycı, “Tanıtıma ve reklama önem verirsek daha iyi olur. Konya Hayvancılık-Tohum- Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı’nda tarım, tohum ve hayvancılık alanlarını bir arada görme imkanı elde ediyoruz. Bu sektörde hizmet veren üretici, birlik ve kuruluşlar bir araya geliyor. Bu birliktelik hem kaynaşma hem de ürün çeşitliliğinin görülmesi ve tanınması açısından çok faydalı” diye konuştu. Fuarın Konya’nın tarım ve birçok alanda geliştiğine dikkati çeken Kalaycı, bu gelişmenin reklam ve tanıtımının da ulusal çapta yapılması gerektiğini söyledi. Konya Hayvancılık-Tohum- Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı’na ulusal çapta destek verilerek Dünya’ya açılması gerektiğini kaydeden Kalaycı, Konya’nın tarım alanında 10-20 yıl öncesine göre büyük mesafeler kat ettiğini ve artık yurt dışına açılmanın fayda getireceğini aktardı.
“SÜTTE FİYAT İSTİKRARI OLMALI”
Dönem dönem süt sektöründe krizler yaşandığını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın devreye girdiğini belirten Başkan Kalaycı, yakın zamanda süt üreticisinin mağdur olmaması için süt regülasyonu adı altında bir projenin geliştiğini ifade etti. Projenin meyvelerini 2017 yılında verdiğini ve süt fiyatlarının 2017 yılının şubat ayında arttığını söyledi. Geçtiğimiz ağustos ayında ikinci bir artışla sütteki krizin aşıldığını belirten Kalaycı, “ Bu fiyat istikrarının devam edeceğini düşünüyorum devam etmesi de gerekir. Bu ülkemizin süt üretimi açısından çok önemli bir şey. Fiyat istikrarı oluştuğu müddetçe de sütteki üretimimiz hem sürdürebilir olacak hem tarım ve hayvancılık alanını da etkileyecek” diye konuştu. Tarımsal üretimin birbirine bağlı sektörler olduğu aktaran Kalaycı bir sektörde oluşan problemin diğer sektörleri de etkilediğini anlattı. Konya çiftçisinin üretmeye aşina ve üretimden kaçınmayan bir çitçi olduğu belirten Başkan Kalaycı, “Çok kriz dönemleri atlattık ama hiç bir zaman uğraştığımız işi bırakmayı düşünmedik. Çiftçinin köyde arazisi vardır, tarlası vardır ben bu işten zarar ediyorum deyip çekip gidemez. O yüzden gelecek açısından umutluyum” şeklinde konuştu. (Mustafa KARAKAYA)
İlginizi Çekebilir